Υπάρχει ένα λαϊκό ρητό που λέει «δουλειά δεν είχε ο διάολος, γαμ… τα παιδιά του», το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 24ωρα στα εγχώρια και διεθνή μίντια με τη Sanna Marin. Κοιτάμε όλοι το δέντρο και αγνοούμε το δάσος. Και κοιτάμε κι ένα δέντρο που μάλλον δεν έχει κάτι το σάπιο, αλλά είναι υγιές.

Δεν βλέπουμε τη Sanna Marin να παίρνει ναρκωτικά. Δεν τη βλέπουμε να κάνει κάποια παράνομη συνδιαλλαγή. Δεν τη βλέπουμε να γίνεται φέσι και να οδηγεί υπό την επήρεια. Τη βλέπουμε να τραγουδάει, να χορεύει, να πίνει το ποτό της, να είναι ευδιάθετη, να αγκαλιάζει έναν φίλο της και να του δίνει κι ένα φιλί στο μάγουλο. Το 99% των ανθρώπων που είδαν αυτό το βίντεο, έχουν βρεθεί ακριβώς σε αυτή την κατάσταση και θέση που βρέθηκε η Φινλανδή Πρωθυπουργός. Απλώς εμείς είμαστε την τύχη να μην είμαστε ηγέτες και πρόσωπα δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η Sanna Marin είναι ένα θύμα στην προκειμένη περίπτωση και αυτό είναι το δάσος. Την τραβάει κάποιος βίντεο έχοντας σαφή πρόθεση να την εκθέσει, ειδάλλως δεν θα κατέβαζε απότομα το κινητό κάθε φορά που η Marin έστρεφε το βλέμμα της προς τη μεριά του. Κι αυτά τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει, δεν διαφέρουν από το revenge porn. 

Είναι μια παραβίαση της ιδιωτικότητας και κανονικά αυτός που θα έπρεπε να διώκεται και να καλείται να δώσει εξηγήσεις, είναι ο υπεύθυνος για τη βιντεοσκόπηση και όχι η 36χρονη Φινλανδή που εξαιτίας αυτής της έκτασης που πήρε το θέμα, απολογείται για την πολιτική της ιδιότητα και κρίνεται ως ανεπαρκής και άπιστη σύζυγος, επειδή τυγχάνει να αγκαλιάζει έναν άντρα.

Η αγκαλιά και το φιλί στο μάγουλο με τον τραγουδιστή  Olavi Uusivirta συζητήθηκαν έντονα στα social media, αναδείχθηκαν σε βαθμό παραπάνω απ΄αυτό που έπρεπε και από το BBC είχαν το θράσος να ρωτήσουν τη Sanna Marin για το περιστατικό. «Εάν με φιλήσει κάποιος στο μάγουλο, δεν υπάρχει κάτι απρεπές ή κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ ή να πω στον σύζυγό μου», ήταν η απάντηση της σε αυτή την τοξικότητα που απαγορεύει σε μια γυναίκα και έναν άντρα να χορεύουν χωρίς να σημαίνει ότι παίζει κάτι ερωτικό μεταξύ τους.

Είπε και κάτι ακόμα πιο σημαντικό που επιμένουμε να μην αποδεχόμαστε μέσα στην άκρατη προσκόλληση μας σε στερεότυπα. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ο ελεύθερος χρόνος και ο χρόνος εργασίας μπορούν να διαχωριστούν».

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η εικόνα της δημιουργεί πρόβλημα γιατί αναρωτιούνται τι θα συνέβαινε αν εκείνη τη στιγμή προέκυπτε κάτι που απαιτούσε τη νηφαλιότητα της Πρωθυπουργού. Η Sanna Marin τόνισε πως ήταν απόλυτα νηφάλια και αν χρειαζόταν, θα έμπαινε σε ένα αμάξι και θα πήγαινε κατευθείαν εκεί που θα ήταν απαραίτητη η παρουσία της για να κατευθύνει.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Από τη Helle Thorning-Schmidt στη Sanna Marin: Η Σκανδιναβία έγινε… Σκανδιναβία σε επίπεδο ηγεσίας

Ο καύσωνας χτυπάει ταυτόχρονα τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου – Ντόμινο οι συνέπειες

Ενεργειακή κρίση: 30.000 ένοπλοι θα περιπολούν στο σκοτεινό Παρίσι από το φθινόπωρο