Ζούμε σε μια κοινωνία θλίψης. Είναι ξεκάθαρο. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, μπορεί να λέμε στους εαυτούς μας ότι κάποιες φορές είμαστε χαρούμενοι, αλλά όπως έχει στηθεί ο περίγυρος, το μόνο που μας τροφοδοτούν στην ψυχή μας, είναι θλίψη και ένα πλάκωμα. Και το πρόβλημα δεν είναι πως αυτό συμβαίνει μόνο στις ειδήσεις. Συμβαίνει και στις ψυχαγωγικές εκπομπές. Συμβαίνει ακόμα και στα talent shows που έχουν καταλήξει πια περισσότερο ριάλιτι. Το βλέπουμε αυτές τις μέρες στο The Voice, το έχουμε δει κι αλλού.
Οκ, πάντοτε θα πουλάει ο πόνος του άλλου. Αλλά έχουμε περάσει από το στάδιο του να πουλάμε πόνο, στο να πουλάμε το struggle του καθενός και να πρέπει να δίνουμε ορισμούς στα πάντα για να τα κάνουμε πιο ευπώλητα. Σαν να πλάθεται μια κουλτούρα της ανάγκης να πονέσουμε, να περάσουμε από εμπόδια. Σε φάση που μας εμφανίζεται στη ζωή μας κάτι καλό και καταλήγουμε να το ψάχνουμε από κάθε πλευρά για να βρούμε τις παγίδες, τα προβλήματα του.
Πλέον, κάθε άτομο που πάει να συμμετέχει σε talent show, όπως το GNTM, το MasterChef και το The Voice, ξεκινάει πρώτα να μιλάει για τα δράματα της ζωής του και μετά για τη σχέση του με τη μουσική. Βγήκε χθες μια κοπέλα, καλά να είναι και μπράβο της που έχει κερδίσει τις μάχες της, και έλεγε κι αυτή για το bodyshaming που έχει δεχτεί.
Κατανοώ ότι πρέπει κοινωνικά να αντιμετωπίζουμε κάποια λάθος φαινόμενα και να τα αναφέρουμε συνέχεια για να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά από πότε έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο το The Voice; Από πότε έχουμε πείσει τους εαυτούς μας πως έχουμε ανάγκη από το κάθε talent show και ριάλιτι να διαπλάσει την ηθική των νέων γενεών και να αλλάξουν τα συντηρητικά ή ρατσιστικά μυαλά; Πολλώ δε όταν το μοτίβο είναι ίδιο σε κάθε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής και στις ιστοσελίδες.
Maestro: Τα μηνύματα που στέλνει ο Παπακαλιάτης στη μυθοπλασία