Ήταν πολλοί εκείνοι που περίμεναν την επιστροφή του GNTM για τον πέμπτο κύκλο. Είναι από τα λίγα ριάλιτι που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, άλλωστε. Φέτος, για έναν παραπάνω λόγο, αφού η Βίκυ Καγιά βρίσκεται ξανά στη θέση της και στο τιμόνι της παρουσίασης. Το όνομα της, καλώς ή κακώς, είναι συνυφασμένο με το ριάλιτι μοντέλων. Παρόλα αυτά, το GNTM δεν έχει ξεκινήσει με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Βάλλεται από παντού, ενώ για πρώτη φορά δέχεται τόση μαζική κατακραυγή. Και από όσα λέγονται και γράφονται, δεν έχει γλιτώσει ούτε η Καγιά.

Η Σοφία Χατζηπαντελή είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούσαν να κάνουν στο GNTM

Στο προχθεσινό επεισόδιο, για παράδειγμα, η Βίκυ Καγιά μάθαινε με σκουπόξυλο πασαρέλα σε μια διαγωνιζόμενη, κάτι που θεωρήθηκε υποτιμητικό. Ένα κορίτσι 18 ετών, κόμπλαρε και έβαλε τα κλάματα από την σκληρή κριτική. Η Έλενα Χριστοπούλου, που ήταν κομμάτι του GNTM για δύο χρόνια, βλέποντας τέτοια περιστατικά σχολίασε πως «με έχει πιάσει ταχυπαλμία, νιώθω και είδα βία. Δεν είναι έτσι η δουλειά μας. Αυτό είναι πάρα πολύ ’90s, είναι ξεπερασμένο και πασέ. Στη δική μου τη δουλειά ένα κορίτσι 18 χρονών που είναι άπειρο, έρχεται για να μάθει, για να το φροντίσουμε και να το αγκαλιάσουμε, όχι για να του κάνουμε αυτό το bullying. Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω, δεν ξέρω ποιος το άφησε να γίνει».

Η Καγιά προφανώς δεν άφησε αναπάντητες αυτές τις δηλώσεις και με τη σειρά της τόνισε πως «δεν ασκούμε κανένα είδος βίας και κανένα είδος bullying. Αγαπάμε τις γυναίκες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο που μπορούμε να πατάξουμε και να καταδικάσουμε κάθε είδους βία απέναντι στη γυναίκα. Απαγορεύεται οποιοσδήποτε να το υπονοεί αυτό. Εμείς το αντίθετο κάνουμε, όχι αυτό. Στην τηλεόραση ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του. Το έχω πια δεχτεί, απλά μετά από τόσα χρόνια δε το αφήνω να μου αλλάξει την ενέργεια».

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπειρία της Καγιά στον χώρο της μόδας. Όπως και το γεγονός ότι σε όλα τα GNTM που έχουν προβληθεί, ήταν από όλα. Και συμπονετική και αυστηρή. Σε αυτόν τον κύκλο όντως έχει μια δόση αυστηρότητας παραπάνω προς τις διαγωνιζόμενες, αλλά είναι υπερβολικό να εξαπολύονται κατηγορίες περί bullying ή λεκτικής κακοποίησης.

Πρώτον γιατί παρακολουθούμε ένα επεισόδιο που είναι προϊόν μοντάζ, και έχουμε πει πολλάκις ότι πολλές φορές τα όσα λέγονται και προβάλλονται δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, δεύτερον γιατί οι κοπέλες γνωρίζουν από πριν που δηλώνουν συμμετοχή και τρίτον γιατί το ότι μια διαγωνιζόμενη μπορεί να κλάψει από την κριτική ή το σχόλιο της Καγιά, δεν σημαίνει πως αυτό είναι κακοποίηση. Μπορεί η εν λόγω διαγωνιζόμενη να είναι υπερευαίσθητη ή να έχει επενδύσει τα όνειρά της στο να πετύχει στο GNTM. Επομένως όταν ακούσει λόγια που υπονοούν ότι δεν θα περάσει στην επόμενη φάση, να την πληγώνουν τόσο που να νιώθει ότι ο κόσμος της καταρρέι.

Σίγουρα, όταν είσαι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες (όπως λέει και ο σοφός λαός μας) και μπορεί η Καγιά να είναι πάρα πολύ σκληρή, αλλά φαίνεται πως κουβαλά και τα όσα σκληρά έζησε ως μοντέλο. Ίσως και η ίδια να μη γνωρίζει άλλο τρόπο για να μάθει τις διαγωνιζόμενες. Εμάς μας φαίνεται σκληρός, αλλά στον χώρο του μόντελινγκ ίσως και να μην είναι.

Είναι ιδανικό όλοι να αγκαλιάζουν παιδιά που τώρα βγαίνουν έξω στην κοινωνία και μαθαίνουν, αλλά η ζωή είναι και σκληρή. Και όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν αυτές οι ιδανικές αγκαλιές, σχεδόν σε κανένα χώρο. Ούτε και σε αυτόν της μόδας.