Στην Αμερική γύρισαν στον Μεσαίωνα. Στην Αμερική, εν έτη 2022, θρηνούν για το δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιες οι γυναίκες τι θα κάνουν με το σώμα τους. Στην Αμερική, ορισμένες πολιτείες είναι έτοιμες να απαγορεύσουν μέχρι και τα χάπια για τη διακοπή κύησης. Για τις γυναικείες οργανώσεις, δεν αποτελεί έκπληξη ότι ανατράπηκε η ομοσπονδιακή απόφαση Roe V Wade, αλλά το αίσθημα της οργής δεν παύει να είναι έντονο.

Το χτυπούσαν το καμπανάκι, το έβλεπαν ότι θα φτάσει η μέρα της απαγόρευσης των αμβλώσεων. Έβλεπαν ότι η νομοθεσία θα άλλαζε, όταν οι Ρεπουμπλικανοί πίεζαν γι’αυτό. Η γυναίκα στην Αμερική, μια χώρα που κινεί τα νήματα, μια χώρα που εξελίσσεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη, αντιμετωπίζεται πλέον ως ανήθικη, αν επιλέξει την άμβλωση. Μια επιλογή, που χρήζει αναγκαιότητας σε πολλές περιπτώσεις.

Δεν είναι μόνο ότι μια εγκυμοσύνη μπορεί να προκύψει μετά από βιασμό, πράγμα που σημαίνει πως η άμβλωση είναι απαραίτητη, είναι και ιατρικοί λόγοι που την κάνουν αναγκαία. Υπάρχουν περιπτώσεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις γυναίκες που κυοφορούν (Πχ. καρδιοπάθεια), αλλά και το ίδιο το έμβρυο.

Παράδειγμα, υπάρχει ο κίνδυνος της αποβολής. Η αποβολή μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο της εγκυμονούσας. Η εγκυμοσύνη δεν είναι για όλες τις γυναίκες ρόδινη, όπως πρέπει να καταλάβουν όλοι πια. Επιπλέον, μπορεί να διαπιστωθεί πως το έμβρυο έχει σοβαρές ανωμαλίες και προβλήματα υγείας που είναι απειλητικά για την καλή ποιότητα ζωής του. Δεν είναι δικαίωμα του κάθε γονέα, να αποφασίσει αν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με σύνδρομο down; Αν μπορεί μελλοντικά να έχει τους πόρους που θα το βοηθήσουν να ζήσει μια «φυσιολογική» ζωή;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περίπου 205 εκατομμύρια εγκυμοσύνες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Περίπου το 1/3 είναι χωρίς προγραμματισμό και το 1/5 καταλήγουν σε προκλητή άμβλωση.

Το ότι σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής απαγόρευσαν την άμβλωση, δεν σημαίνει ότι είναι μακριά και από εμάς. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι κάποια χρόνια αργότερα, ειδικά όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει τεθεί επί τάπητος. Μη ξεχνάμε πως το 2020, το Μετρό είχε γεμίσει με πληρωμένες αφίσες από οργανώσεις οι οποίες είχαν μοναδική φιλοδοξία να εμφυσήσουν φόβο και αμφιβολία σε νεαρές γυναίκες που βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κάτι που δείχνει πως ακόμα υπάρχει μια απαρχαιωμένη αντίληψη για την άμβλωση.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Έντονες αντιδράσεις για την θανάτωση του χιμπατζή – Η στιγμή που το σκάει

Clarence Thomas: Για σεξουαλική παρενόχληση έχει κατηγορηθεί ο δικαστής που έκρινε παράνομες τις εκτρώσεις

Γυναικοκτονία – Κουκάκι: Βασανιστικά σκότωσε ο 55χρονος την σύζυγό του, νέες λεπτομέρειες για το έγκλημα