Το περίεργο για τον περισσότερο κόσμο δεν είναι ότι η Ιωάννα Τούνη περιμένει το πρώτο της παιδί, αλλά ότι τις τελευταίες εβδομάδες φημολογείται έντονα πως έχει χωρίσει με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτα από αυτά περίεργο. Ξέρετε τι είναι όμως πραγματικά ακραία περίεργο; Τα σχόλια που γράφτηκαν στο Instagram και στο Twitter, μετά την ανακοίνωση.

Η Τούνη είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει πει στο παρελθόν αρκετές κοτσάνες (να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους), όπως οι περισσότεροι της showbiz. Για παράδειγμα, η δήλωση για τους Παξούς και τους σερβιτόρους ήταν μία εξ αυτών ή η κλειδαρότρυπα που ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Και πολλές φορές, μία σκέψη μπορεί να διατυπωθεί εντελώς διαφορετικά από αυτό που θέλουμε πραγματικά να εκφράσουμε. Το ότι είναι έγκυος όμως δεν είναι μία από αυτές που πρέπει να γίνει θέμα κραξίματος, χωρίς ίχνος φίλτρου.

Σαφέστατα, το slut shaming δεν είναι άγνωστο για την Τούνη. Έχει κατακριθεί πολλάκις στο παρελθόν. Αλλά το slut shaming δεν μπορεί να υπάρχει ούτε στο ελάχιστο, όταν μιλάμε για εγκυμοσύνη. Σε μια εποχή που στις ΗΠΑ οι γυναίκες έχουν βγει στους δρόμους για να διαδηλώσουν για τις αμβλώσεις, που απαγορεύτηκαν σε ορισμένες πολιτείες, εμείς εδώ συζητάμε ότι μια γυναίκα δεν μπορεί να γίνει μάνα εξαιτίας της εμφάνισης της και της δουλειάς της.

Και αναρωτιέμαι, ποια είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για να κρίνουμε μια γυναίκα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει καλή μάνα;

Από πότε η ηθική ενός ανθρώπου συμβαδίζει με την εξωτερική εμφάνιση; Από πότε μια καλή μάνα είναι εκείνη που είναι κλεισμένη σε ένα σπίτι; Μια καλή μάνα είναι κι εκείνη που εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μπορέσει να τα μεγαλώσει. Δεν πέφτει σε κανέναν μας λόγο για να μπορούμε να κρίνουμε με τόση ελευθερία. Ας κοιτάξει ο καθένας το δικό του σπίτι και την καμπούρα του.

Είναι όντως πολύ εύκολο να σχολιάσεις και να κράξεις με ευκολία, ειδικά την Τούνη που έχει δώσει πολλές αφορμές, αλλά πρέπει πρώτα να παίρνει κανείς την απόσταση και να σκέφτεται. Δεν ξέρουμε τι περνάει η Τούνη και η κάθε Τούνη. Αυτή η γυναίκα, όσο κι αν πολλές διαφωνώ μαζί της, βίωσε τον χαμό της μητέρας, την ίδια σχεδόν στιγμή που έμαθε την εγκυμοσύνη της. Καταλαβαίνετε για τι έκρηξη συναισθημάτων μιλάμε;

Το χειρότερο, για ακόμη μια φορά, είναι ότι η πλειοψηφία των αρνητικών και σεξιστικών σχολίων είναι από γυναίκες. Σε μια εποχή, επίσης, που το ελληνικό #MeToo προσπαθεί να σταθεί με νύχια και με δόντια, μπας κι αυτή η κοινωνία κάνει επιτέλους εξελικτικά βήματα, είναι διαμέτρου αντίθετο να βλέπεις τις ίδιες γυναίκες να κρίνουν με τόση ευκολία μια εγκυμοσύνη.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Florence Pugh: Τα γυμνά γυναικεία στήθη συνεχίζουν να «προκαλούν» – «Γιατί φοβάσαι τόσο το σώμα σου;»

Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο στο Twitter αν σας ενόχλησε αυτή η φωτογραφία του Σκιαδαρέση

Κάθε ελληνικό νησί και μια ξεφτίλα