Άλλη μία μέρα στην ελληνική δημόσια σφαίρα, άλλο ένα δράμα στο Twitter. Ποιος μπήκε, αυτήν την φορά, στο στόχαστρο των «θιγμένων» χρηστών του διαδικτύου; Ο Νίκος Μουτσίνας. Γιατί; Γιατί μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του ως gay άτομο και σε πολλούς δεν άρεσε η ελευθερία αυτή με την οποία μίλησε για την σεξουαλική του προτίμηση.

Ώστε είναι gay ο Νίκος Μουτσινάς, ε; Shocking. Τόσα χρόνια που δεν μίλαγε ανοιχτά για αυτό αλλά όλοι το ήξεραν, ήταν «ο αγαπημένος» τους. Τώρα που μίλησε για το πως είναι να ζει κανείς με διαφορετικές προτιμήσεις από αυτές που προστάζει η κοινωνία, χάλασε την «ζαχαρένια» κάποιων που έχουν βολευτεί και κρίνουν από την ετεροκανονικότητά τους.

«Δεν μας νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου, Νίκο Μουτσινά» έγραψαν διάφοροι χρήστες του internet. Αρχικά, ο Νίκος Μουτσινάς δεν απασχόλησε ποτέ με το τι κάνει στο κρεβάτι του. Αντιθέτως, δεν μιλάει ποτέ για την προσωπική του ζωή, δη για κάτι τόσο ευαίσθητο. Το μόνο που έκανε ήταν να μιλήσει για την πραγματικότητα που ο ίδιος ζει ως gay άτομο, πολλά χρόνια αφού βρίσκεται στο προσκήνιο.

Είναι καλοί οι gay για να μας κάνουν να γελάμε, μόνο όμως όταν είναι «κρυφοί»;

Κατά δεύτερον, ας αναρωτηθούμε «ποιον νοιάζει τι κάνει στο κρεβάτι του». Ποιον; Τους ομοφοβικούς, βέβαια. Που το μόνο που τους νοιάζει είναι ακριβώς τι κάνουν τα ΛΟΑΤ+ άτομα στο κρεβάτι τους. Περίμεναν χρόνια να κάνει το «coming out» του ο Μουτσινάς, ώστε να βρουν ευκαιρία να «κράξουν» ένα τόσο μη προβληματικό άτομο.

Ο Νίκος Μουτσινάς δεν χρωστάει σε κανέναν να κάνει coming out, ούτε τώρα, ούτε όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση. Έτσι, μίλησε απλώς για το πως ζει την ζωή του, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι celebrities όταν τους ρωτούν σε συνεντεύξεις.

Δεν απαιτούμε από κανέναν Νίκο Μουτσινά να κάνει coming out το τι σεξουαλικές προτιμήσεις, γιατί απλά δεν μας νοιάζει. Δεν είναι είδηση το εάν είναι κάποιος gay ή straight ή non-binary.

Αυτό που μας νοιάζει είναι αν είναι χαρούμενος και εάν είναι σε θέση να συνεχίσει να εκφράζει το κωμικό του ταλέντο στην μεσημεριανή ζώνη, όπου τόσο τον έχουμε αγαπήσει.

Όσο για το «τι κάνει στο κρεβάτι του» ο Νίκος Μουτσινάς; Μαγκιά του. 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Νίκος Μουτσινάς: «Αυτοπροσδιορίζομαι ως γκέι» – Το coming out στα 20 και η αντίδραση των γονιών του