Είναι ο πρώτος συνειρμός όταν ακούς τις λέξεις «Ισπανός ηθοποιός». Από τους πιο γοητευτικούς «άσχημους» του Hollywood, ο Javier έχει πρωταγωνιστήσει σε άπειρες ταινίες και μπορεί να παίξει τα πάντα!

Η καλλιτεχνική οικογένεια

Γεννημένος στα Κανάρια νησιά, την 1η Μαρτίου 1969, μεγάλωσε με μητέρα ηθοποιό και πατέρα κτηνοτρόφο στο ράντσο τους. Οι δικοί του χώρισαν λίγο μετά τη γέννησή του και η μητέρα του μεγάλωσε αυτόν και τα δύο αδέρφια του, Carlos και Μonica μόνη της.

Η καλλιτεχνική ρίζα κρατάει από πολύ παλιά στους Bardem καθώς κατάγονται από οικογένεια που ασχολείτο με τον ισπανικό κινηματογράφο. Μάλιστα ο θείος του Juan Antonio είχε φυλακιστεί από τον Φράνκο για τις αντιφασιστικές του ταινίες.

Ως παιδί, το σπίτι του ήταν το θέατρο και ο κινηματογράφος. Κινούνταν συνεχώς ανάμεσα στα σκηνικά και στις οθόνες προβολής. Στα 6 του συμμετείχε στην πρώτη του ταινία El Pícaro. Κι όμως! Στην αρχή αντιστάθηκε στην υποκριτική υποστηρίζοντας πως το πάθος του είναι η ζωγραφική! Μάλιστα σπούδασε ζωγραφική στη Μαδρίτη για 4 χρόνια.

Έκανε 12 ταινίες στη χώρα του και η στιγμή που θυμάται πιο έντονα είναι τα καλά λόγια που του είπε το ίνδαλμά του, ο Al Pacino. Ο μεγάλος ηθοποιός του άφησε ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του, αλλά ο Javier δεν αποκάλυψε τι του είπε. Απλά σημείωσε πως ήταν το καλύτερο δώρο που είχε λάβει ποτέ!

Δείτε όλο το αφιέρωμα στον Javier Bardem στο Thenotebook.gr

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Yumi Nu: To plus-size μοντέλο του Sports Illustrated που θα μας απασχολεί πολύ από εδώ και πέρα

Σοφία Χατζηπαντέλη: Ποιο είναι το μοντέλο από την Κύπρο με το μονόφρυδο που είναι η 4η κριτής του GNTM

Liver King: Ένας θεοπάλαβος τύπος διδάσκει την αρχέγονη ζωή στο TikTok – Τρώει ωμά συκώτια και όρχεις