O Harry Styles είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας. Η καριέρα του απογειώθηκε με το Νο. 1 single του «Watermelon Sugar» το 2020 και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Πριν από χρόνια, όμως, η καριέρα του παιζόταν κορώνα/ γράμματα, όταν ένας κριτής στο βρετανικό «The X Factor» ήταν άδικος με τον πλέον σούπερ σταρ της pop/ ροκ.

Ο τότε 16χρονος που δούλευσε σε αρτοποιείο τραγούδησε το «Isn’t She Lovely» του Stevie Wonder το 2010, και επικρίθηκε από τον διευθυντή μουσικής, Louis Walsh. «Νομίζω ότι είσαι τόσο νέος, δεν νομίζω ότι έχεις αρκετή εμπειρία ή αυτοπεποίθηση ακόμα», είπε στον Styles, που τότε δεν ξεχώριζε και τόσο για το style του.

Από μικρός τραγουδούσε καραόκε σε μια μηχανή που του έδωσε ο παππούς του. Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ήταν το “The Girl of My Best Friend” του Elvis Prisley. Σπούδασε στο Holmes Chapel Comprehensive School , όπου ήταν ο τραγουδιστής για το συγκρότημα White Eskimo, το οποίο κέρδισε έναν τοπικό διαγωνισμό Battle of the Bands. Την αγάπη του για το τραγούδι, αναγνώρισαν οι άλλοι κριτές, οι Nicole Scherzinger και Simon Cowell, που τον πέρασαν στον επόμενο γύρο.

Ο Cowell τον έβαλε με τέσσερις άλλους διαγωνιζόμενους στο “X Factor” σε ένα συγκρότημα, τους One Direction. Ο Styles ήταν ο βασικός τραγουδιστής των White Eskimo όταν πέρασε από οντισιόν για το “X Factor”. Bρήκε το όνομα για τους One Direction, το οποίο υπέγραψε ο Cowell στη δισκογραφική του Syco Music, όταν το γκρουπ τερμάτισε τρίτο στον διαγωνισμό μουσικής.

Από το ντεμπούτο τους, οι One Direction έχουν πουλήσει 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 7,6 εκατομμυρίων άλμπουμ και 26 εκατομμυρίων single στις ΗΠΑ, και έγινε από τα boy bands με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το συγκρότημα συγκέντρωσε πολλές διακρίσεις , συμπεριλαμβανομένων επτά Brit Awards, επτά American Music Awards , έξι Billboard Music Awards, και τέσσερα MTV Video Music Awards.

Η πορεία του Styles μετά τους One Direction

Ήταν ο καρδιοκατακτητής της μπάντας, που στην σόλο καριέρα του κέρδισε Grammy και έγινε πρωτοσέλιδο για το δεύτερο από τα δύο Σαββατοκύριακά του στο Coachella 2022. Μετά την απογείωση των One Direction με το «What Makes You Beautiful» το 2011, ο Styles αν και ήταν ο αγαπημένος των fans στο γκρουπ, δεν ήταν αυτός που ξεχώριζε. Μπορεί να ήταν κάτι που τον πείσμωσε.

Ο Zayn Malik ήταν ο πρώτος των One Direction που έκανε σόλο καριέρα μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα το 2015. Ωστόσο, ο Styles ήταν αυτός που ξεχώρισε όταν κυκλοφόρησε το «Sign of the Times» το 2017, με το οποίο «ξανασυστήθηκε». Το ομώνυμο σόλο ντεμπούτο του, το 2017, ανέδειξε την κλασική του παιδία και την επιρροή του από θρύλους της ροκ μουσικής, από τους Van Morrison, Rolling Stones και Fleetwood Mac. Το κοινό του «άνοιξε», αφού δεν ήταν το αγόρι με το οποίο έχουν crush όλα τα κορίτσια. Η μουσική του έκανε πια για όλη την οικογένεια.

Το δεύτερο άλμπουμ «Fine Line» του 2019, το οποίο περιλαμβάνει χαρούμενες μελωδίες σε επιτυχίες όπως το “Lights Up”, “Adore You” και”Watermelon Sugar” έγινε τριπλά πλατινένιο και του χάρισε το πρώτο του Grammy. Το άλμπουμ, την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του κατέλαβε την τρίτη θέση στα τσαρτ της Μεγάλης Βρετανίας και την πρώτη θέση στην Αμερική, με συνολικές πωλήσεις 478.000 μονάδων. Η εμφάνισή του, όμως, σε ένα από τα πιο λαμπερά μουσικά φεστιβάλ στον πλανήτη, το Coachella, μοιάζει να είναι η κορυφαία στιγμή του. Η βασίλισσα της country-pop Shania Twain βγήκε στην σκηνή μαζί του.

Εκείνος έκανε επεισοδιακή είσοδο με γούνινο παλτό και κάτω μια ολόσωμη φόρμα αλά Freddie Mercury με παγιέτες, την οποία δεν μπορεί να υποστηρίξει ο καθένας. Αλλά το gender fluid στυλ του, τον έχει κάνει να ξεχωρίσει και σίγουρα έτσι θα αφήσει το σίγμα του. Από boy-bander μετατράπηκε στον θεό της ροκ και στο pop icon της εποχής μας. Το ρετρό ροκ στυλ του, έχει οδηγήσει πολλούς στο να τον παρομοιάσουν με θρύλους της μουσική σκηνής, όπως ο Bowie ή ακόμα και ο Mick Jagger.

Ψηφίστηκε ως ο πιο σέξι άνδρας στην ποπ για τρία συνεχόμενα χρόνια από το 2016- 2018 σε δημοσκόπηση του βρετανικού ραδιοφωνικού δικτύου Capital. Το 2018, ο Styles ψηφίστηκε τέταρτος στη λίστα του βρετανικού GQ με τους 50 πιο καλοντυμένους άντρες, όπου ο σχεδιαστής μόδας Michael Kors τον θεώρησε «τη μοντέρνα ενσάρκωση του βρετανικού στυλ ρόκερ».

Το νέο single του «As It Was», παράλληλα μας προετοιμάζει για το τρίτο σόλο άλμπουμ του, «Harry’s House». Η μουσική του παίζει συνέχεια στο ραδιόφωνο, είναι αρεστή σε όλους και είναι επίσης ο καλλιτέχνης που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν στα social. Έχει έως και 81 εκατομμύρια ακόλουθους σε Twitter και Instagram.

Ήταν ο πρώτος άντρας που εμφανίστηκε με φόρεμα μόνος του στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue για το τεύχος Δεκεμβρίου 2020. Είναι υπέρμαχος της LGBTQ κοινότητας, ενώ έχει βοηθήσει μια από τις νεαρές θαυμάστριές να κάνει coming out στη μητέρα της, σε μια συναυλία το 2018. Την ίδια χρονιά, το ηλεκτρονικό του κατάστημα πούλησε μπλουζάκια με το σλόγκαν “Treat People With Kindness” με την στάμπα ουράνιου τόξου. Τα κέρδη που έβγαλε πήγαν στην GLSEN.

Ο ίδιος διατηρεί το gender fluid look του κι ανά καιρούς έχει βγει με μοντέλα όπως η Kendall Jenner, η Nadine Leopold, η Camille Rowe και η Taylor Swift. Πλέον είναι ζευγάρι με την κατά 10 χρόνια μεγαλύτερή του, Olivia Wilde, με την οποία θα συμπρωταγωνιστήσει στο θρίλερ «Don’t Worry Darling».

https://www.youtube.com/watch?v=dnle7X1hqTQ

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Achille Lauro: «Χαμός» με τον εκπρόσωπο του San Marino στη Eurovision 2022 – Είναι ο Damiano ή ο Machine Gun Kelly

Alexander Skarsgård: Ο «κακός» που όλοι αγαπούν – Ο αναπροσανατολισμός στην καριέρα του που τον ανέδειξε

Η εκτόξευση της Sydney Sweeney: Από το The Handmaid’s Tale στην επιτυχία του Euphoria