Και όχι, δεν είναι ψέμα. Υπήρχαν όντως αυτές οι περίεργες αεροπορικές εταιρίες.

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του 70′, η αμερικανική κυβέρνηση απελευθέρωσε την εμπορική αεροπορία από περιορισμούς και κανονισμούς, επιτρέποντας σε διάφορες αρκετά περίεργες εταιρίες να «ξεφυτρώσουν». Έτσι, ιδρύθηκαν λογής λογής αεροπορικές. Σε μία πετούσαν αποκλειστικά κατοικίδια, απολαμβάνοντας ανέσεις που ούτε οι άνθρωποι δεν συναντούν.

Σε άλλη, οι αεροσυνοδοί φορούσαν στενά και κοντά ρούχα, όπως οι σερβιτόρες στα Hooters. Άλλη ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό να καπνίζουν οι επιβάτες της ενώ σε άλλη εξύμνηαν τον Θεό.

Πάμε να τις δούμε.

Pet Airways – Πτήσεις αποκλειστικά για… κατοικίδια

αεροπορικές εταιρίες

Ιδρύθηκε το 2009 στην Φλόριντα αποκλειστικά και μόνο για κατοικίδια. Γάτες, σκύλοι, κουνέλια, ιγκουάνα ή οτιδήποτε άλλο ήταν το κατοικίδιό σου, θα πέταγε απολαμβάνοντας ειδική μεταχείριση και όλες τις ανέσεις.

Τα ζώα πέταγαν χωρίς τους ιδιοκτήτες τους, στην βασική καμπίνα του αεροσκάφους. Κάθε πτήση χώραγε περί των 50 κατοικιδίων ενώ τα συνόδευαν ειδικά εκπαιδευμένες «ζωο-συνοδοί». Πριν την απογείωση, οι «ζωο-συνοδοί» φρόντιζαν να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδια ώστε να κάνουν την ανάγκη τους.

Η αεροπορική λειτουργούσε κανονικά για δύο ολόκληρα χρόνια και πραγματοποιούσε πτήσεις μεταξύ πόλεων όπως η Νέα Υόρκη, το Ντένβερ, το Σικάγο και η Ατλάντα.

Όσο για τα κόστη; Το πιο φτηνό εισιτήριο ξεκινούσε από 150 δολάρια ενώ τα πιο ακριβά έφταναν μέχρι και τα 1200 δολάρια. Έχε υπόψιν ότι μιλάμε για ποσά προ δεκαετίας, οπότε και τα χρήματα είχαν μεγαλύτερη αξία από ότι σήμερα, λόγω πληθωρισμού.

Δυστυχώς, το 2012 η εταιρία κήρυξε πτώχευση αφού αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες και άρχισε να ακυρώνει την μία πτήση μετά την άλλη. Είχε μεταφέρει περισσότερα από 9.000 κατοικίδια.

Το απίστευτο; Η ιστοσελίδα τους είναι ακόμη ενεργή. Μπαίνοντας κανείς θα αντικρύσει ένα μήνυμα που γράφει «Εμπορικές Πτήσεις μετά τον Covid-19, Αισίως κατά τα μέσα του 2022» ενώ υπάρχει εκτενής ανάλυση του γιατί πρέπει να επιλέξει κανείς την συγκεκριμένη αεροπορική και όχι μία κοινή για την ασφάλεια του αγαπημένου του κατοικιδίου.

Υπάρχει, άραγε, η πιθανότητα να επανέλθει το πρωτότυπο αυτό concept;

Hooters Air – Όταν σε σερβίρουν ελαφρά ενδεδυμένες αεροσυνοδοί

αεροπορικές εταιρίες

Το 2002, ο Robert Brooks, ο Πρόεδρος της αλυσίδας εστιατορίων Hooters αγόρασε τις Pace Airlines, μία μικρή σχετικά αεροπορική εταιρία με μόλις 8 αεροσκάφη. Τον επόμενο χρόνο την μετέτρεψε στην Hooters Air της οποίας τα Boeing 737 διακοσμήθηκαν όπως τα καταστήματα της αλυσίδας.

Όπως και στα εστιατόρια, έτσι και στην αεροπορική, τα “Hooters girls” φόραγαν στενά και κοντά ρούχα και φρόντιζαν για την ψυχαγωγία των επιβατών.

Ωστόσο, δεν σέρβιραν τους επιβάτες καθώς αυτό ήταν καθήκον αποκλειστικά των τριών αεροσυνοδών που είχε η κάθε πτήση οι οποίες ήταν όντως εκπαιδευμένες σε ειδική σχολή αεροσυνοδών.

Δυστυχώς, αν και είχε αρκετά χαμηλές τιμές και πέταγε απευθείας σε πόλεις όπως η Ατλάντα, το Νιούαρκ και η Βαλτιμόρη η εταιρία έκλεισε το 2006. Η αεροπορική δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις υψηλές τιμές των καυσίμων μετά τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα.

The Lord’s Airline – Η αεροπορική του Κυρίου

αεροπορικές εταιρίες

Διαβάζοντας την Βίβλο πετούσαν οι επιβάτες της The Lord’s Airline, την οποία ίδρυσε ο επιχειρηματίας και καθολικός Ari Marshall το 1985, όταν αγόρασε ένα παλιό αεροσκάφος DC-8.

Το αρχικό του σχέδιο είναι να έχει τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το Μαϊάμι προς τους Αγίους Τόπους. Σύντομα όμως άρχισε να προσθέτει και άλλους προορισμούς στις πτήσεις της ώστε να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πιστούς.

Στις πτήσεις των The Lord’s Airline γίνονταν ακόμη και λειτουργίες στον αέρα. Το 1987 όμως, η εταιρία δεν κατάφερε να ανανεώσει την άδειά της καθώς τα αεροσκάφη της δεν πληρούσαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Έτσι, η εταιρία έκλεισε. Αισίως, αν και οι συνθήκες ασφαλείας με τις οποίες πετούσαν τα αεροσκάφη δεν ήταν και οι βέλτιστες, κανένας πιστός δεν πήγε να «συναντήσει τον Θεό» σε κάποιο ατύχημα.

Smokers Express – Η μόνη πτήση που όχι μόνο επιτρέπεται αλλά επιβάλλεται να καπνίσεις
αεροπορικές εταιρίες

Από το 1990 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλες τις πτήσεις εντός Η.Π.Α.. Βασικά, όχι σε όλες, αφού οι William Walts και George Richardson, δύο επιχειρηματίες από την Φλόριντα ίδρυσαν με άτυπο τρόπο μία αεροπορική στην οποία έμπαιναν μόνο καπνιστές.

Πως το κατάφεραν; Ίδρυσαν το 1993 την ιδιωτική του αεροπορική η οποία είχε την μορφή κλειστής λέσχης και μπορούσε να πετάξει αυστηρά μόνο όποιος έχει κλείσει τα 21.

Οι επιβάτες των πτήσεων θα απολάμβαναν δωρεάν τσιγάρα και θα μπορούσαν να καπνίζουν σε όλες την διάρκειά τους. 

Ωστόσο, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο λειτουργίας η αεροπορική δεν είχε βγάλει ακόμη την σχετική άδεια πτήσης οπότε αν και είχε συγκεντρώσει 5.000 μέλη. Έτσι, δεν πέταξε ποτέ.

MGM Grand Air – Μόνο για τους πολύ πλούσιους

Η MGM Grand Air ιδρύθηκε το 1987 και ήταν μία αεροπορική που είχε μόνο first-class επιβάτες. Με όλα τα κομφόρ και αντίστοιχα ακριβό εισιτήριο η συγκεκριμένη αεροπορική εξυπηρετούσε μόνο ένα δρομολόγιο. Από το LAX του Λος Άντζελες προς το JFK της Νέας Υόρκης.

Εάν και το κάθε boeing της εταιρίας χωρούσε έως και 100 επιβάτες, το μέγιστο που έμπαινε σε κάθε πτήση ήταν αυστηρά 33 ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Πολλοί επιβάτες είχαν ιδιωτικούς χώρους μέσα στις πτήσεις ώστε να πραγματοποιούν meetings ή να απολαμβάνουν την ιδιωτικότητά τους.

Η συγκεκριμένη αεροπορική ήταν πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους πολύ πλούσιους καθώς το 1990 δεν υπήρχαν ακόμη τόσα ιδιωτικά jets όπως σήμερα. Μετά την άνοδό τους, η εταιρία άρχισε να κόβει λιγότερα εισιτήρια μέχρι που έκλεισε οριστικά το 2008.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Playa del Amor: Ο παράδεισος της γκέι κοινότητας στο Μεξικό – Γιατί ανησυχούν πως δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα;

Η τραγική κατάληξη μιας οικογένειας στην Ουκρανία: «Έπρεπε να μαζέψω τους γονείς μου ή το πτώμα του γιού μου»

Με αυτούς τους τρόπους κρύβουν τον πλούτο τους ολιγάρχες φίλοι του Putin