Κάτι ωραίο συνέβη χθες στα Σεπόλια. Κάτι που δεν έγινε για πρώτη φορά και ελπίζουμε όχι και τελευταία. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο επέστρεψε στην περιοχή της Αθήνας, εκεί όπου στο γήπεδο του Τρίτωνα (ξανά)στήθηκε μια υπέροχη γιορτή. Ειδικότερα, η Disney μεταμόρφωσε τον χώρο σε ένα θερινό σινεμά, ώστε να παρακολουθήσουν λίγοι την ταινία Rise, που περιγράφει τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μικρά παιδιά απήλαυσαν το γεγονός, που έτσι κι αλλιώς λατρεύουν να βλέπουν το είδωλό τους. Τον άνθρωπο που έχει κερδίσει το NBA με το ταλέντο του, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά πότε δεν ξέχασε την περιοχή από την οποία ξεκίνησε. Το να βλέπεις τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου μπροστά στα μάτια σου, να νομίζεις ότι είναι ένα οικείο πρόσωπο που απλά μένει στα Σεπόλια αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτά, είναι ένα συναίσθημα μοναδικό. Κι αυτό το έχει καταφέρει μόνος του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Και ξέρετε, αυτό ακριβώς το συναίσθημα το είδα χθες σε αυτά τα παιδιά, την ώρα που περίμενα υπομονετικά τον τροχονόμο να μου δώσει το έναυσμα να περάσω. Κι όμως, δεν με ενόχλησε καθόλου που περίμενα καρτερικά να περάσουν όσοι παρευρέθηκαν στο event κι ας είχα καθυστερήσει στον προορισμό μου. Είδα παιδιά και γονείς να χαμογελάνε και να επιβεβαιώνουν πως χάρηκαν ιδιαίτερα, το βράδυ της Τρίτης τους. Όχι μόνο είδαν τον Greek Freak από κοντά, αλλά έζησαν κάτι διαφορετικό, κάτι το αυθεντικό και το αληθινό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ONASSIS STEGI (@onassis.stegi)

Κι αυτό το έχει χαρίσει στα Σεπόλια μόνο ο Γιάννης. Ήταν το 2019, όταν μαζί με την οικογένειά του, είχαν επιστρέψει στο γήπεδο του Τρίτωνα, για να το τιμήσει και να τιμηθεί από τη γειτονιά που μεγάλωσε. Κοσμοσυρροή. Είχε κατακλύσει τους γύρω δρόμους τόσος κόσμος, για να δει από κοντά τον MVP της Regular Season του NBA, καθώς και να παρακολουθήσουν το τουρνουά AntetokounBros. Όλο αυτό το γεγονός το κάλυπταν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, που ήθελαν να μεταφέρουν την εικόνα από το γήπεδο που ξεκίνησε την καριέρά του.

Σεπόλια: Δεν οφείλει τίποτα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην περιοχή

Από χθες αντιλήφθηκα πως υπήρχαν έντονα παράπονα από κόσμο των Σεπολίων. Κόσμο που έκανε λόγο για ταλαιπωρία, λες και το να περάσεις από ένα στενό παρακάτω θα σου δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Κόσμο που έλεγε πως «ο Γιάννης δεν έχει κάνει τίποτα για τα Σεπόλια στην πραγματικότητα». Και γιατί να κάνει; Τι έχουν κάνει τα Σεπόλια για τον Γιάννη; Που τον βοηθούσαν όταν δεν του συμπεριφέρονταν καλά στην μικρή ηλικία;

Να φτιάξει μια περιοχή με τα χρήματα του; Για ποιο λόγο; Έχει βοηθήσει την περιοχή να αναδειχθεί, από εκεί που έλεγες «μένω στα Σεπόλια» και σου έλεγαν «που πέφτουν;» Έχει μοιράσει τρόφιμα στην εκκλησία του Αγίου Μελετίου σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, αλλά το ξεχνάμε; Ποιος ακριβώς το κάνει αυτό; Ποιος γίνεται MVP του NBA και θυμάται την περιοχή που μεγάλωσε;

Ας μην γκρινιάζουμε. Ας μην τρωγόμαστε με τα ρούχα μας για 4 ώρες. Είναι ευχάριστα γεγονότα αυτά και είναι από τα μοναδικά που συμβαίνουν στα Σεπόλια. Χάρη στον Γιάννη. Είναι ωραίο το συναίσθημα της στιγμιαίας χαράς. Ειδικά για τα μικρά παιδιά. Και η περιοχή δεν φτιάχνεται ποτέ από έναν, αλλά από όλους.

Super Κική: Μια γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση, ένας άνδρας γιατί να μην έχει δικαίωμα να φύγει;

Ο «πατσαβούρης» Snik, η «πατσαβούρα» κοπέλα του και η τρίχα που γίνεται τριχιά

Σοφία Μουτίδου: Κράζει το Twitter αλλά στήνει και εκείνη «λαϊκό δικαστήριο» στο Youtube