Ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου, ένα Great Dane με το όνομα «Δίας», έφυγε δυστυχώς από τη ζωή σε ηλικία τριών ετών. Το σκυλάκι ήταν απίστευτα μεγάλο, ακόμη και για το είδος του.

Ωστόσο, διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο των οστών και κρίθηκε ότι θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Η οικογένειά του ξεκίνησε έναν έρανο στην ιστοσελίδα GoFundMe, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει τη μάχη του.

«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δώσουμε στον Δία μια ευκαιρία μάχης, να του παρέχουμε την ιατρική φροντίδα, τις θεραπείες και τα φάρμακα που χρειάζονται για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του και ενδεχομένως να παρατείνουμε το χρόνο του μαζί μας», έγραφαν.

Ο «Δίας» υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση νωρίτερα αυτό το μήνα και ο χειρουργός είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα».

«Τα πήγε τόσο καλά! Ξύπνησε από την αναισθησία και παίρνει ένα σωρό παυσίπονα. Θα μείνει στο ιατρείο για το Σαββατοκύριακο, αλλά τα πάει πολύ καλά και όλοι τον αγαπούν ήδη!», έγραψε η οικογένειά του στο Instagram.

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, η οικογένεια ενημερώθηκε ότι ο Δίας είχε υποστεί κάποιες επιπλοκές μετά την επέμβαση.

«Παρατήρησαν ότι δεν ήθελε να φάει και ήταν πιο ληθαργικός. Είχε έναν ελαφρύ πυρετό χθες το βράδυ, ο οποίος έχει εξαφανιστεί, αλλά εξακολουθεί να είναι κατατονικός. Έχει επίσης λίγο γαλάζιο γύρω από το στόμα του», είπαν.

«Του έκαναν αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες θώρακα. Ανακάλυψαν ότι έχει πνευμονία από εισρόφηση που σημαίνει ότι έχει υγρά και βακτήρια στους πνεύμονές του».

Ο σκύλος ζούσε στο Μπέντφορντ του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες και απολάμβανε μεγάλης φροντίδας εξαιτίας και του ιδιαίτερου ύψους του.

Η Μπρίτανι απέκτησε τον «Δία» μόλις οκτώ εβδομάδων, όταν της το χάρισε ο αδελφός της. Ήταν όνειρο ζωής να μεγαλώσει έναν Μεγάλο Δανό και να του δώσει το όνομα «Δίας», είχε ομολογήσει σε παλαιότερη συνέντευξη της.

Ο «Δίας» ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη τοπική κοινωνία. Ακολουθούσε ειδική διατροφή κι έτρωγε δώδεκα φλιτζάνια σκυλοτροφής καθημερινά. Λάτρευε τα μεζεδάκια και συγκεκριμένα τα τηγανιτά αυγά, όπως επίσης και τα παγάκια.

«Ήταν ένας πραγματικά ιδιαίτερος σκύλος», επισημαίνει η Μπρίτανι. «Ευγενικός, στοργικός, πεισματάρης και τρυφερός, μάζεψε πολλή αγάπη στη σύντομη διάρκεια της ζωής του».