«O κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι πρέπει να συζητήσουμε πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και τι θα γίνει με το ΕΣΥ. Αυτός ο άνθρωπος κυβερνούσε 4 χρόνια. Το έχει καταλάβει; Δεν προσέρχεται ως νέος στην πολιτική. Τελειώνει τη θητεία του και παραδίδει μειωμένους μισθούς. O ΟΟΣΑ είπε ότι 2019-2021 μειώθηκε ο ονομαστικός μισθός, ενώ το 2022 μειώθηκε ο πραγματικός μισθός κατά 7,5%. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της καθήλωσης επί τρία χρόνια του κατώτατου μισθού», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “KONTRA Channel”.

«Το εισόδημα των πολιτών έχει σαρωθεί από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά και ιδιαίτερα στην αγορά ενέργειας. Η ΝΔ δεν έβαλε κανόνες, όπως θα όφειλε, αλλά επιδότησε την αισχροκέρδεια με τα έσοδα του Προϋπολογισμού, τα οποία είναι αυξημένα λόγω των υπερεσόδων από τον ΦΠΑ. H αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ ξεπέρασε τα 4 δισ. την περασμένη χρονιά, αυτά μετατράπηκαν σε επιδοτήσεις στις ίδιες εταιρείες που σωρεύουν υπερκέρδη όλη αυτή την περίοδο», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να τρομάξει τους πολίτες. Λέει ότι αν εφαρμοστεί ένα φιλολαϊκό πρόγραμμα θα πέσει η χώρα στα βράχια. Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι είναι απολύτως λογικό να δίνονται 10 δισ. επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας, αλλά δεν είναι λογικό να μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα γιατί η χώρα θα εκτροχιαστεί, ότι είναι λογικό να δίνονται 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, αλλά η οικονομία θα πέσει στα βράχια αν αυξηθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν να αυξηθούν 14 χρόνια. Επιδίδεται σε μία ακατάσχετη κινδυνολογία για να τρομοκρατήσει του πολίτες και να μην εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα που απαντάει στις λαϊκές ανάγκες».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «προβλέπει αύξηση 10% στον δημόσιο τομέα και μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για να αυξάνονται οι μισθοί ανάλογα με τον πληθωρισμό. Στον ιδιωτικό τομέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και επίσης μηχανισμό τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, καθώς και σειρά άλλων μέτρων όπως οι συλλογικές συμβάσεις και το ξεπάγωμα των τριετιών. Στο σκέλος των τιμών προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, δηλαδή στους έμμεσους φόρους που σαρώνουν τα εισοδήματα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων. Επίσης, προβλέπει μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Περιλαμβάνει αναγκαία μέτρα και είναι κοστολογημένο, για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής είναι 5,5 δισ.».

Επισήμανε, τέλος, ότι «στις εκλογές κρίνεται αν θα συνεχιστεί η παρακμή της φτωχοποίησης για τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, μισθωτούς, επαγγελματίες, μικρομεσαίους και συνταξιούχους ή αν θα κάνουμε μία νέα αρχή. Αν θα μείνουμε σε ένα πλαίσιο κατρακύλας του κράτους δικαίου και συγκαλύψεων ή θα περάσουμε σε μία περίοδο αλήθειας, διαφάνειας και ενός κράτους που δεν θα είναι κομματικό μαγαζί κανενός. Πρέπει να τελειώνουμε με την παρακμή μίας κυβέρνησης η οποία επικαλούνταν τάχα αριστεία και επιτελικό κράτος».