Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του στην Ομπρέλα να αποτελούν πλέον παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ενδιαφέρον στην εσωκομματική αντιπαράθεση στρέφεται τώρα στην Έφη Αχτσιόγλου και τις δικές της προθέσεις.

Η 38χρονη βουλεύτρια βρέθηκε μια ανάσα από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ όταν για καιρό εμφανιζόταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί να επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές και να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα. Είδε ξαφνικά να ανατρέπονται όλα μέσα σε έναν μήνα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να κάνει δυναμικό μπάσιμο και σε χρόνο ρεκόρ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων που ήταν εμφανές ότι είχαν απογοητευτεί από τις διαδοχικές εκλογικές ήττες.

Με την ανακοίνωση της αλλά και τη γενικότερη στάση της, φαντάζει ως απίθανο η Αχτσιόγλου να βρει κοινό τόπο συμπόρευσης με τον Κασσελάκη. Ομοίος και η ομάδα που την στηρίζει, ωστόσο κανείς στους 6+6 δεν βιάζεται να πάρει αποφάσεις.

Μάλιστα μετρούν τόσο προσεκτικά τις κινήσεις τους που μετά τους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο θα στραφούν προς τον κόσμο για να πιάσουν τον σφυγμό. Αυτό θα γίνει μέσω πανελλαδικής συνδιάσκεψης με τα στελέχη που στήριξαν την Αχτσιόγλου στη μάχη με τον Κασσελάκη για την αρχηγία να καλούνται να πάρουν θέση αν θέλουν ή όχι παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα βέβαια, στην Ομπρέλα περιμένουν τις εξελίξεις και την τελικά απόφαση των 6+6, δεδομένου ότι και χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας. Άλλωστε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε στηρίξει την Αχτσιόγλου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.