Πολλά και ενδιαφέροντα είπε η Έφη Αχτσιόγλου στην πρώτη τηλεοπτική της εμφάνιση μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ πλέον θεωρείται το αουτσάιντερ στη μάχη του β’ γύρου με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η υποψήφια να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για τη συμμετοχή, το αποτέλεσμα, την πιθανότητα διεξαγωγής debate με τον Κασσελάκη αλλά και τις φωνές που ζητούν ουσιαστικά να αποδεχθεί την επιθυμία της πλειοψηφίας και να μην πάει σε δεύτερο γύρο.

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε:

Για το ενδεχόμενο τηλεμαχίας

«Εγώ το έχω προτείνει στους γραμματείς του κόμματος. Αυτοί θα ενημερώσουν τον κ. Κασσελάκη και θα δούμε αν θα διεξαχθεί».

Για τους Τσακαλώτο και Παππά

«Τους πήρα τηλέφωνο τους συνυποψηφίους μου, και τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Παππά, να τους ευχαριστήσω για τον αγώνα που δώσαμε και να εκτιμήσουν κι οι ίδιοι και οι άνθρωποι που τους στήριξαν τι θα κάνουν στον δεύτερο γύρο»

Για την ξαφνική εμφάνιση Κασσελάκη στο πολιτικό προσκήνιο

«Είναι επικοινωνιακή η καμπάνια αλλά φανερώνει και την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση που θα αφορά βαθιά πολιτικά ζητήματα»

Για τις επιθέσεις που δέχθηκε

«Έχω δεχθεί μία σειρά από χυδαίες και συκοφαντικές επιθέσεις. Από το ότι είμαι διαπλεκόμενη, μέχρι το ότι έδιωξα τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι χυδαία ψέματα. Διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς αναπαράγονται και εντός του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς επικοινώνησα με τον Αλέξη Τσίπρα και πριν ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου, και μου είπε ότι καλώς κάνω και κατεβαίνω, και μετά για κάποια άλλα ζητήματα.

Πάντα επέλεγα να κινούμαι πολιτικά, να μην απαντάω σε αυτά. Αυτό το δημοσίευμα ήταν στα όρια της προβοκάτσιας μία ημέρα πριν τις εκλογές και επηρέασε καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σήμερα στέλνω εξώδικη δήλωση στην ιστοσελίδα, γιατί είναι ακραία ψεύδη που προσβάλλουν τη δική μου ιστορία, αυτή του χώρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμφανίζουν ως εκβιαζόμενο»

Για τον β’ γύρο

«Εγώ θεωρώ ότι η μάχη είναι ανοικτή και μπορώ να την κερδίσω. Σε περίπτωση που δεν είμαι η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης έχει δείξει ποια είναι τα στελέχη που θα τον πλαισιώσουν. Ο κ. Πολάκης, η κ. Τζάκρη. Δεν γνωρίζω τι θα επιλέξει, αλλά είναι σαφές ποια πρόσωπα έχει γύρω του»