«Έγινε σε πολύ καλό κλίμα». Έτσι έλεγαν χθες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενες στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Παππάς με στελέχη του κόμματος για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας και στήριξης της υποψηφιότητάς του για τον δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται, βέβαια, για μια ιστορία που τραβά καιρό, έχει περάσει από σαράντα κύματα και δείχνει τις αγκυλώσεις και τις εσωτερικές διαφωνίες που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ και που οδηγούν σε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Αυτή τη στιγμή, στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν δύο λογικές, η κάθε μία με τους υποστηρικτές της. Κάποιοι εκτιμούν ότι νέα βαριά εκλογική ήττα και δη στον μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο στη συνοχή του κόμματος όσο και στην ψυχολογία των υποστηρικτών του, με πιθανό αποτέλεσμα να συρρικνωθεί κι άλλο η εκλογική βάση.

Η αντίθετη άποψη λέει ότι ουδέποτε στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα ποσοστά και δεν πρέπει να μπει στη λογική να υποτάσσεται σε αυτά. Θα πρέπει, με απλούστερα λόγια, να στηριχθεί υποψήφιος μέσα από το κόμμα και οι γύρω από αυτόν να κάνουν αυτό που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ψηλά, αλλά που τα τελευταία χρόνια έχουν λησμονήσει πώς γίνεται. Να δώσουν μάχη και αγώνα για να τον αναδείξουν, όπως αναδείχθηκαν κάποτε ο Σακελλαρίδης και ο Ηλιόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για το αν τελικά ο εκλεκτός θα είναι ο Νίκος Παππάς, αναμένεται να παρθεί σήμερα, με το περιεχόμενο της χθεσινής επαφής να μεταφέρεται στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σε περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει το θέμα με τον Ν. Παππά, τότε θα επιλεγεί κάποιος εκ των έτερων υποψηφίων, δηλαδή των Κώστα Ζαχαριάδη, Νίκου Φίλη, Κώστα Τσουκαλά και Όλγας Μπαλαούρα.