Σημαντική ημέρα η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των δεύτερων εκλογών όπου στοχεύει να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους».

Η παρουσίαση θα γίνει το απόγευμα (19.30) στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να έχει αλλάξει τη γραμμή συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές και να στηρίζει τον λόγο του στη θετική ατζέντα.

Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Εκλογές, Εκλογές 2023

Τον Αλέξη Τσίπρα, που θα ανοίξει και την εκδήλωση με την ομιλία του, θα πλαισιώνουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι θα πάρουν στη συνέχεια τον λόγο προκειμένου να αναλύσουν τα βασικά σημεία των επτά βημάτων.

Τα επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους:

  1. Ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου: για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη
  2. Ενίσχυση του εισοδήματος, θωράκιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών
  3. Στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα στην εργασία
  4. Δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ
  5. Ενίσχυση της δημόσιας παιδείας
  6. Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία
  7. Εγγύηση στο δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη, προστασία της πρώτης κατοικίας

Χαμός με τις δηλώσεις Βορίδη, νέες αιχμές για τον Σκέρτσο

Φωτιές στην προεκλογική αντιπαράθεση άναψε η χθεσινή παραδοχή του Μάκη Βορίδη ότι το Γενικό Λογιστήριο του κράτους δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων.

Η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε διά στόματος του συντονιστή της εκλογικής επιτροπής Διονύση Τεμπονέρα που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι δηλώσεις του κ. Μάκη Βορίδη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας. «Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπό του έναν πλαστογράφο. Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου.

Τεμπονέρας

Και καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ένα debate για πέντε

Τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των αρχηγών των πέντε κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή στις εκλογές της 21ης Μαΐου αποφάσισε χθες η διακομματική επιτροπή. Πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του η 15η Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν δύο debate, ένα μεταξύ όλων των αρχηγών και ένα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ στη διακομματική συμφωνήθηκε ότι το debate θα έχει την ίδια δομή, αλλά θα έχει κάποιες αλλαγές ως προς τις θεματικές ενότητες και τον χρόνο πυο θα έχουν στη διάθεσή τους οι αρχηγοί.