«Εχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Αχαΐας και δεν πρόκειται να επέλθει η όποια μεταβολή» λένε από την Πειραιώς αναφορικά με τυχόν εκκρεμότητες που υπήρχαν στην περιοχή ενόψει εκλογών. «Οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν ανακοινωθεί. Εξαρχής υποστήριζα ότι δεν θ’ αλλάξει κάτι. Ενα σοβαρό κόμμα εξουσίας δεν προχωράει σε υστερόχρονες άστοχες κινήσεις» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης.

Κοντολογίς, απομένει η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου, που επρόκειτο να γίνει από τη ΔΕΕΠ τη Μ. Δευτέρα και τελικά οριστικοποιήθηκε ότι θα γίνει τη Δευτέρα στις 24 Απριλίου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της ΝΔ (Αγίου Ανδρέου και Ερμού), με τιμώμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό και υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Το 2019 η ΝΔ είχε βγάλει 4 έδρες στην Αχαΐα αν και είχε ποσοστό πέριξ του 32% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ. Τις έδρες είχαν λάβει οι Άγγελος Τσίγκρης, Ανδρέας Καστανιώτης, Ιάσωνας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου και άπαντες είναι υποψήφιοι και φέτος, όπως και οι Εφη Γιαννιά, Ιωάννης Κουκουβέλας, Παναγιώτα Παυλοπούλου, Νίκος Σπηλιόπουλος, Ευρωπία Συνοδινού, Αθηνά Τραχήλη, Γιώργος Τσίρης, Ανδρέας Τσώκος.