Στον «αέρα» βρίσκεται η διεξαγωγή του debate μετά το ναυάγιο στην Πύλο και το τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε και οι οριστικές αποφάσεις για το αν τελικά θα διεξαχθεί θα παρθούν στις 11.00.

Εκείνη την ώρα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής της τηλεοπτικής αναμέτρησής τους, που όπως είναι γνωστό επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε (21.00).

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο θέλει το debate να αναβάλλεται καθώς πρώτοι οι δημοσιογράφοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την πραγματοποίησή του, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή τραγωδία που δυστυχώς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ένα θέμα που προκύπτει, βέβαια, είναι το πότε θα γίνει το debate αν δεν πραγματοποιηθεί απόψε καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών είναι ήδη πολύ φορτωμένο.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί ότι χθες βράδυ, αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει κάποιο επίσημο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.