Στην επαναφορά του κόμματoς «ΕΑΝ», που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, προχώρησε στις 22 Απριλίου ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αυτή η κίνησή του έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», πρόεδρος του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί από τη Γενική Συνέλευση των περίπου 70 μελών του.

Μπορεί προεκλογικά να θεωρήθηκε πιθανή η είσοδός του στο Κοινοβούλιο με τη στήριξη των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αλλά και λοιπών υποστηρικτών του ακροδεξιού χώρου, αλλά τα αποτελέσματα της κάλπης της 21ης Μαΐου ήταν εντελώς αντίθετα.

Σε σύνολο 37 κομμάτων κατέλαβε την 18η θέση στην προτίμηση των εκλογέων, με ποσοστό 0,26% και 15.174 ψηφοδέλτια. Δεν αποκλείεται μάλιστα η απογοητευτική αυτή επίδοση να αποτελέσει την «ταφόπλακα» ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αν υπάρξουν άνθρωποι που θα στηρίξουν οικονομικά το κόμμα αλλά και υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα, θα συμμετάσχει κανονικά στις εκλογικές διαδικασίες. Σε αντίθετη περίπτωση, γνωρίζουμε ήδη το πρώτο κόμμα που δεν θα «φτάσει» στις επόμενες κάλπες.