Ποιοτικά στοιχεία που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν στις εκλογές οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αλλά και οι αγρότες, έδωσε χθες μέσω της ΕΡΤ, ο εκλογικός αναλυτής Παναγιώτης Κουστένης.

Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των δημοσίων υπαλλήλων καθώς παρά την επικράτησή της το 2019, η συγκεκριμένη κατηγορία είχε δείξει στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις εκλογές ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέστη καθίζηση και υπολείπεται 12 μονάδες της ΝΔ.

Άξια ανάλυσης είναι τα στοιχεία για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Και εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σημαντικό έδαφος με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία να προηγείται με περίπου 10 μονάδες, αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Το 10% που παίρνει από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους είναι το ισχυρότερό του ποσοστό ανά επαγγελματική κατηγορία.

Πλήρης είναι, τέλος, η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και στους αγρότες με προτίμηση που φτάνει το 48%, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10% και είναι πίσω και από το ΠΑΣΟΚ (13%).