Πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής, μετά από τα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών.
Η ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχαν ως αποτέλεσμα το κόμμα να χάσει 23 έδρες. Να πέσει, δηλαδή, από τις 71 έδρες που είχε στις 21 Μαΐου στις 48, καθώς και να μην εκλέξει βουλευτή σε 23 εκλογικές νομούς.
Από τους αποκαλούμενους «ΠΑΣΟΚογενείς» που είχαν εκλεγεί στις κάλπες του Μαΐου και παλιότερα ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπήκαν στη Βουλή οι:
- Χρήστος Σπίρτζης, στην Ανατολική Αττική
- Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
- Γιάννης Ραγκούσης, στην Β’ Πειραιά
- Άγγελος Τόλκας, στην Ημαθία
Στις εκλογές του Μαΐου δεν εξελέγησαν, και ως εκ τούτου ήταν χαμηλά στις λίστες των εκλογών του Ιουνίου, οι:
- Παναγιώτης Κουρουμπλής, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών
- Θάνος Μωραΐτης, στην Αιτωλοκαρνανία
- Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στο Νότιο Τομέα Αθηνών
- Στέφανος Τζουμάκας στο Νότιο Τομέα Αθηνών
Όσον αφορά στα υπόλοιπα ηχηρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ που έμειναν ή ενδέχεται να μείνουν εκτός Βουλής, η μία έδρα που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο επικρατείας έκλεισε την πόρτα εισόδου στη Βουλή για την εκπρόσωπο του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Εκτός Βουλής όμως έμεινε και ο Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Γιώργος Τσίπρας.
Η Ρένα Δούρου θα περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το ποια έδρα θα κρατήσει. Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατήσει την έδρα στον Δυτικό τομέα Αθηνών τότε η κα Δούρου θα μείνει εκτός Βουλής. Στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιάννης Μουζάλας.
Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα περιμένει και ο Θόδωρος Δρίτσας. Αν ο κ. Τσίπρας, κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά τότε ο κ. Δρίτσας θα μείνει εκτός Βουλής. Εκτός Κοινοβουλίου έμεινε και ο Γιάννης Αμανατίδης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια έδρα λιγότερη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Εκτός Βουλής έμειναν και πάλι, ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης.