Ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας ενέχει ένα πολύ σημαντικό κίνδυνο τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη επισημάνει στους στενούς του συνεργάτες, όπως πληροφορείται το intronews. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι το ενδεχόμενο της αποσυσπείρωσης είναι υπαρκτό (μέχρι ενός βαθμού) και παράλληλα επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η έπαρση και η αλαζονεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολίασε ότι «με σεμνότητα και καθαρό λόγο θα δώσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη μάχη για την αυτοδυναμία σε λίγες βδομάδες» ενώ αντίστοιχο ήταν και το ύφος της δήλωσης του Άδωνι Γεωργιάδη: « Δεν νομίζω ότι κανένας στη ΝΔ έχει ανάγκη οίησης και αλαζονείας. Πιο πολύ δέος μας έχει πιάσει παρά οίηση. Το δέος είναι ότι έχουμε την συγκλονιστική εντολή από τον κόσμο να του λύσουμε τα προβλήματα, πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες στη ΝΔ».

Καμία χαλάρωση, καμία αλαζονεία στη ΝΔ

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται και στον δεύτερο γύρο να «οργώσει» την Ελλάδα. Το μήνυμα του για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σαφές, όπως επίσης και η πρόσκληση προς τους πολίτες να βρεθούν στις 25 Ιουνίου στις κάλπες, αφού «τίποτα δεν έχει τελειώσει». Μια «χαλαρή» ψήφος και η λογική «δεν υπάρχει λόγος να πάμε να ψηφίσουμε η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη», είναι -τονίζουν από τη ΝΔ- κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, καθώς η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σταθερή και με μακρύ ορίζοντα μπροστά της.

Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συσπείρωση ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία που συνεντέλεσαν προς τον θρίαμβο. Ειδικότερα, η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανέβηκε πάνω από 10 μονάδες σε σχέσεις με τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών και εφτασε το εντυπωσιακό 82%. Την ίδια ώρα, μάλιστα, οι μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα άλλα κόμματα ήταν μικρές. Συγκεκριμένα 5,1% πήγαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 4% προς το ΠΑΣΟΚ, 2,7% προς την Ελληνική Λύση, 1 προς το ΚΚΕ και 4,8% προς άλλο κόμμα.

Τα παραπάνω αποτελούν τον οδηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη μπροστά στις δεύτερες κάλπες. Αυτοσυγκράτηση, καμία αλαζονεία και συμμετοχή αποτελούν για τη ΝΔ αυτή τη στιγμή τα τρία σημεία – κλειδιά για τον πρωθυπουργό!