Στο βαρύ κλίμα που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21 Μαΐου, με φόντο τη συζήτηση για τις ευθύνες το οδυνηρό αποτέλεσμα, τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Κατά τον Δημήτρη Βίτσα «σαφέστατα και έχει ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα», αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι έχει πρώτο λόγο και για την επόμενη μέρα του κόμματος.

Όπως είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και τους παράγοντες που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή της 21ης Μαΐου με αποτέλεσμα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου στόχος να είναι η διατήρηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι αυτός της ανάληψης της εξουσίας.