Για «νέο» πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μιλάνε στην κυβέρνηση ακούγοντας τα όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Προαναγγέλλουν, μάλιστα, ότι το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπόσχεται τα πάντα σε όλους, προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους. «Τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Τσίπρας πέρα από τις χυδαίες επιθέσεις που εξαπολύει σε βάρος του Πρωθυπουργού και τα ψέματα που επιστρατεύει και επίμονα επαναλαμβάνει για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κλιμακώνει όλο και περισσότερο, την πλειοδοσία υποσχέσεων, ελπίζοντας πως μπορεί να ξαναξεγελάσει τους πολίτες.

Τα όσα υπόσχεται συγκροτούν ένα νέο πακέτο, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το περιβόητο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, το οποίο κόστιζε περίπου 10 δισ. ευρώ και, αντί να εφαρμοστεί, οδήγησε στο τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο, σε ύφεση και σε υπερφορολόγηση. Αντί για παροχές 10 δισ. όπως υποσχόταν το 2014, κατέληξε σε φόρους 7 δισ. ευρώ για την ελληνική κοινωνία και κυρίως για τη μεσαία τάξη. Το πακέτο που παρουσιάζει τώρα ο κ. Τσίπρας, σε ορίζοντα τετραετίας κοστίζει 45 δισ. Ευρώ», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αυτό σύμφωνα με την κυβέρνηση συνεπάγεται τρία ενδεχόμενα:

-Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφό σχέδιο νέας υπερφορολόγησης, όπως υπονόησε και ο κ. Δραγασάκης πριν από λίγες ημέρες, συνολικού ύψους στην τετραετία 45 δισ. ευρώ για να καλύψει τις πρόσθετες δαπάνες που εξαγγέλλει.

-Είτε θέτει, εν γνώσει του και αυτομάτως, τη χώρα μας σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με αποτέλεσμα ένα νέο πλαίσιο επιτήρησης και άρα νέα μνημόνια.

-Είτε γνωρίζει ότι δεν θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα, διότι δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, οπότε επιδίδεται σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά: «Παραμύθια, με ή χωρίς καφέ».

Από την κυβέρνηση, μάλιστα, βάζουν στο τραπέζι ένα ακόμα στοιχείο: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά μιας χώρας της Ε.Ε., που δεν σέβεται το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ένα σώμα κανόνων που διέπει το συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών όλων των χωρών της Ε.Ε.