Με το δόγμα «ομάδα που κερδίζει αλλάζει» προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά τη θριαμβευτική νίκη στις εκλογές, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συχνά πυκνά έκανε λόγο για rotation και αξιοποίηση ικανών στελεχών σε διαφορετικές θέσεις. Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες και οι εξελίξεις φαίνεται πως έγιναν αιτία να αλλάξουν τα δεδομένα.

Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, απόρροια της δήλωσής του για τους συλληφθέντες του Blue Horizon, που προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις, έντονη είναι η φημολογία που θέλει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός μίνι ανασχηματισμού.

Και δεν είναι ένα, αλλά αρκετά περισσότερα τα ονόματα των υπουργών που φέρονται να μην έχουν ικανοποιήσει με την ως τώρα παρουσία τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να σκέφτεται είτε επιστράτευση παλιότερων στελεχών (βλέπε Χρήστος Στυλιανίδης», είτε αξιοποίηση φρέσκων.

Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση βαδίζουν με τη φιλοσοφία «όλοι αξιολογούνται» και δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά αφού αυτό το πρώτο τρίμηνο η κριτική από την αντιπολίτευση και την κοινή γνώμη είναι πολύ σκληρή.

Κι απολύτως δικαιολογημένη…