Η παράξενη ιδιότητα που πρέπει να έχουν οι εθελοντές μέλη του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας τράβηξε την προσοχή όσων επισκέφθηκαν τη σελίδα και εξελίχθηκε σε top trend στα social. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναζητά ανθρώπους με δεξιότητες στις ληστείες τραπεζών.

Πολλοί αναρωτήθηκαν εάν η αναφορά οφείλεται σε τεχνικό λάθος ή σε πρόχειρη μετάφραση των υπεύθυνων της ιστοσελίδας, φαίνεται όμως πως η προσθήκη των «ληστών τραπεζών» δεν έγινε τυχαία και πέτυχε τον σκοπό της.

H ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτησή της στο Twitter κάνει λόγο για «χιουμοριστική επιλογή» που «υπάρχει χρόνια στο site μας, για να γίνει γνωστή η σελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας!».

Όπως αναφέρουν συνεργάτες της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η λίστα με τις «Επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα» συμπληρώθηκε με «χιουμοριστικές» ιδιότητες, όπως «ληστής τραπεζών», «δικτυάς», «μάστορας», «παρακολούθηση τηλεόρασης» που στόχευαν στην πρόκληση επικοινωνιακού θορύβου, ώστε να γίνει γνωστή η ιστοσελίδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το θέμα δεν έρχεται για πρώτη φορά στην επικαιρότητα, καθώς είχε προκληθεί ξανά σάλος το 2017.

Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου, με ανάρτησή της στο facebook, έσπευσε να σχολιάσει: «Μας συγχωρείτε για την παρανόηση. Στη χιουμοριστική προσθήκη δεν εννοούσαμε τους διοικητές των τραπεζών. Δεν θέλουμε τέτοιους. “Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;”».