Ραγδαίες εξελίξεις προβλέπονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της παραίτησης Τσίπρα.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θεωρούνται κομβικής σημασίας για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια και θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ τη Δευτέρα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών αναμένεται να επιλεγεί από την κοινοβουλευτική ομάδα ο νέος, προσωρινός επικεφαλής. Οι πιθανότητες να ενσαρκώσει τον εν λόγω ρόλο η Όλγα Γεροβασίλη, φαίνονται αυξημένες, ωστόσο η ονοματολογία για την ηγεσία του κόμματος στο μέλλον, είναι ζήτημα διεκδίκησης πολλών προσώπων.

Τα ονόματα της κυρίας Αχτσιόγλου, του κυρίου Τσακαλώτου, του κυρίου Χαρίτση και του κυρίου Τεμπονέρα φαίνονται ως οι πιθανές λύσεις, ωστόσο εκτός από τα φαβορί, υπάρχουν και άλλα ονόματα τα οποία έχουν ακουστεί.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες. Η Κυριακή ή η Τρίτη θα είναι η ημέρα των περισσότερων σχετικών απαντήσεων.

Αναλαμβάνει η Πολιτική Γραμματεία να είναι αυτή η οποία θα τρέξει τις συνεδριακές διεργασίες από τις οποίες θα προκύψουν και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου για το κόμμα. Εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η πρόταση για το συνέδριο, αν θα πρόκειται για ένα διαρκές συνέδριο, όπως λένε οι περισσότεροι, που θα αφορά πολύ σύντομες διαδικασίες για να τρέξει πολύ σύντομα και η εκλογή του προέδρου από τα μέλη.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον επικεφαλής, μεταβατικό επικεφαλής, ενόψει και της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και βεβαίως στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αναμένεται να οριστικοποιήσει την προτεινόμενη εσωκομματική διαδικασία και να «κλειδώσουν» τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.