Σε εβδομάδα ζυμέωσεων, έντονου παρασκηνίου και εξελίξεων θα εξελιχθεί η τρέχουσα για τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει σήμερα με τάσεις του κόμματος να ετοιμάζουν πρότασεις που θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Με το ζήτημα «ποιοι θα είναι τελικά υποψήφιοι» να παραμένει ανοικτό, αν και όλα δείχνουν ότι το μάξιμουμ των στελεχών που θα διεκδικήσουν το χρίσμα θα είναι έξι, υπάρχει έντονη κινητικότητα από μεγάλη ομάδα που επιθυμεί ο ή η πρόεδρος να μην εκλεγεί άμεσα αλλά μετά τις αυτοδιοίκητες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Οκτώβρη.

ΣΥΡΙΖΑ

Η λογική σε αυτό είναι ότι δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πιεστεί από τις εξελίξεις για να εκλέξει νέο ηγέτη χωρίς ο κάθε ένας που θα θελήσει να βγει μπροστά να μην έχει παρουσιάσει τις σκέψεις και τις ιδέες του για το πώς θέλει να πορευθεί εφεξής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ

Όπως συζητείται στην Κουμουνδούρου και πέριξ αυτής, φαβορί εξακολουθεί να θεωρείται η Έφη Αχτσιόγλου και μένει να δούμε πώς θα κινηθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και άλλα τέσσερα στελέχη που εξετάζουν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας. Ο ένας είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παρουσία στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις και κέρδισε πολλούς πόντους, ο δεύτερος είναι ο Νίκος Παππάς και ακολουθούν οι Παύλος Πολάκης και Ρένα Δούρου.