Τον αναπληρωτή Καθηγητή του Harvard, Όθωνα Ηλιόπουλο επέλεξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Ξεχωρίζει το όνομα της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα στη δεύτερη θέση αλλά και της Δώρας Τσαμπάζη, χήρας του αείμνηστου Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Στη δέκατη πέμπτη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου τοποθετήθηκε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

1. Όθωνας Ηλιόπουλος, γιατρός και καθηγητής στο Χάρβαντ.

2. Έλενα Ακρίτα, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

3. Ευάγγελος Αποστολάκης, Ναύαρχος ε.α και πρώην υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ.

4. Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και δημοσιογράφος.

5. Μιχάλης Καλογήρου, δικηγόρος, διευθυντής του πολιτικού γράφειου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

6. Τζένη Λειβαδάρου, άτομο με ειδικές ανάγκες. Πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

7. Θανάσης Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής.

8. Ζωρζέττα Λάλη, νομικός. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

9. Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

10. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η μοναδική γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση προσφυγικού/μεταναστευτικού.

11. Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

12. Νατάσα Ρωμανού, ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της ΝΑΣΑ, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

13. Όμηρος Πουλάκης, ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers.

14. Δώρα Τσαμπάζη, δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

15. Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής και πρώην υπουργός Επικρατείας.

Photo credits: Eurokinissi