Μπορεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ όπως επίσης και η δήλωση στήριξης από τον Νίκο Παππά να δίνουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη, εντούτοις στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου έχουν πάρει… όρκο τιμής να δώσουν τη μάχη για ανατροπή μέχρι τέλους και χωρίς να ακούν σειρήνες για παραίτηση από τη μονομαχία πριν την Κυριακή.

Σε αυτή την απόφαση ήρθε ως καλή είδηση, αν και αναμενόμενη, η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στην Αχτσιόγλου, στον β΄ γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας, χωρίς να κατονομάζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους, στο ποστ που έκανε στο Facebook, αλλά φωτογραφίζοντάς τους με όσα έγραψε.

«Την Κυριακή, κανονικά, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο σχέδια. Κανονικά.

Αλλά αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι τελικά μόνο ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος.

Σχέδιο που θα μπορούσε να συζητηθεί σε συνέδριο, όπου οι σύνεδροι θα μπορούσαν να προτείνουν αφαιρέσεις προσθέσεις ή τροποποιήσεις.

Και εκεί θα έβγαιναν οι αναγκαίες συνθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε σχέδιο αλλά μια πρόταση: «ψηφίστε με γιατί μπορώ να κερδίσω, γιατί είμαι πετυχημένος, γιατί έχω προσόντα… εμπιστευτείτε με».

Δεν το λες και στρατηγική νίκης επί μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε αφήσει άλλωστε να φανούν οι προθέσεις του και την Κυριακή, με τις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.