Το ζήτημα της αναρρωτικής άδειας στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας για έναν μήνα, που εμπλέκεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, απασχόλησε το Υπουργείο Υγείας και τον Θάνο Πλεύρη σχετικά με τον γιατρό που τη χορήγησε.
Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε στον ALPHA ότι διευθυντής του νοσοκομείου που χορήγησε αναρρωτική στον επιθεωρητή Λάρισας, είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα».
Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το ότι εμφανίζεται ένας άνθρωπος που εμπλέκεται με ένα δυστύχημα τρομακτικό, ένα 24ωρο μετά το δυστύχημα για να εμφανίσει ότι έχει ένα πρόβλημα υγείας, που με βάση το περιστατικό που είχε γίνει, θα δικαιολογούσε κάποιον να πάρει αναρρωτική.
Ακόμα, έκπληξη προκαλεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, πως βρίσκεται ένας διευθυντής ο οποίος δεν είναι να κάνει εκείνη τη στιγμή υπηρεσία στο ιατρείο του και επειδή γνωρίζει το περιστατικό, γνωματεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, κατά τον Θάνο Πλεύρη, δεν προκύπτει να έχει γίνει καμία διαγνωστική εξέταση που να δικαιολογεί ότι τα ευρήματα έχουν αποτυπωθεί και διαγνωστικά.
Εν συνεχεία, ο ίδιος ανέφερε: «Οπωσδήποτε μπαίνω σε έναν πειρασμό ότι ο διευθυντής είναι υποψήφιος ενός πολιτικού κόμματος που είναι συνδικαλιστής ο συγκεκριμένος που πάει να πάρει την αναρρωτική, άρα αυτά σε κάνουν να ψάξεις περισσότερο την υπόθεση. Τελικά, δίνεται μια αναρρωτική 30 ημερών ενώ συνήθως οι άδειες αρχικά είναι λίγων ημερών και γίνεται επανεξέταση».
«Ο διευθυντής, εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όταν πήγε ο επιθεωρητής να δηλώσει το πρόβλημα υγείας του, «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».
Φωτογραφία κειμένου: SOOC | Aris Oikonomou