Ανοίγει ο δρόμος για την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, καθώς θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου.

Για τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία της Επιτροπής, ορίστηκε από τα μέσα Απριλίου εισηγητής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι, που ανέλαβε να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο προκειμένου να εξεταστεί σε τόσο σύντομο διάστημα το αίτημα άρσης της ασυλίας που κατέθεσαν οι βελγικές αρχές, καθώς υπάρχει έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Σύμφωνα με την διαδικασία, η Επιτροπή, στην επόμενη συνεδρίαση, θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας και εν συνεχεία η υπόθεση θα περάσει στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής όπου η ψήφιση θα γίνει με ανάταση χειρός. Το νωρίτερο που μπορεί να διεξαχθεί αυτή η ψηφοφορία είναι τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της καταγγέλλουσας και μέσω των δικηγόρων του αφήνει υπονοούμενα για το γεγονός ότι η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε «πριν τις εκλογές».