Δύο μόλις 24ωρα πριν τις κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών στη χώρα μας, ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα βρεθούν στη Βουλή αλλά και τα τελικά ποσοστά τους.

Πολιτικοί αναλυτές αλλά και δημοσκόποι κάνουν λόγο για εφικτή συνεργασία μεταξύ πρώτου και τρίτου κόμματος, χωρίς να υπολογίζουν στη μέτρησή τους τις πολιτικές συνθήκες για κάτι τέτοιο.

Βέβαια, μετά τη συνύπαρξη Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του 2012, δεν αδικούνται αυτοί που πιστεύουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές το κυβερνών κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σενάριο αυτό ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παραλληλισμό με την «αιώνια έχθρα» του ελληνικού αθλητισμού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

«Είναι σαν να μου λέτε να φτιάξει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό μια ομάδα να πάρουν το πρωτάθλημα μαζί. Θα μας δείρουν οι φίλαθλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι διαφορές μας είναι πολύ ουσιαστικές και κυρίως με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, που είναι κράμα νεοφιλελευθερισμού στην οικονομία και ακραίας δεξιάς στα κοινωνικά θέματα» τονίζει αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πρώτων κομμάτων.

Photo credits: Eurokinissi