Σε συνέντευξή της η υποψήφια βουλεύτρια της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Σοφία Ζαχαράκη τονίζει: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα δρόμου, ποιος θα βάλει τους περισσότερους και βαρύτερους φόρους! Οι πολίτες το έχουν πλήρως καταλάβει: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σημαίνει φόροι αυξημένοι.

Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση μείωσε 50 φόρους και εισφορές, και θα το κάνει ξανά στο μέλλον, βάσει του προγράμματος που έχει ήδη καταθέσει (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση τεκμηρίων και κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μεταξύ πολλών άλλων). Το θέμα είναι συνολικά οι φόροι μας να είναι λιγότεροι.

Και είμαστε η μόνη παράταξη που δεσμευόμαστε για λιγότερους φόρους για όλους, με την αξιοπιστία μάλιστα ότι το κάναμε ήδη την προηγούμενη τετραετία.
Άρα: Νέα Δημοκρατία σημαίνει φόροι μειωμένοι, ισχυρότερη ανάπτυξη για τη χώρα και μεγαλύτερο εισόδημα για όλους τους Έλληνες. Κι όλα αυτά στην πράξη, όχι στα λόγια».

Στη συνέχεια αναλύει την υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για αύξηση των μισθών και βελτίωση του συστήματος Υγείας: «Καταρχάς, έχουμε θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την αύξηση των μισθών -στα 950 Euro ο κατώτατος, και στα 1.500 Euro ο μέσος μισθός.

Επόμενος πυλώνας είναι το να αποκτήσουμε ισχυρό σύστημα δημόσιας υγείας για όλους. Με ακόμα περισσότερο προσωπικό, καλύτερα αμειβόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, και μικρότερους χρόνους αναμονής για τους ασθενείς.

Με αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Και με αδιαπραγμάτευτη, αποτελεσματική πρόσβαση όλων των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα.

Μιλάει για το δημογραφικό, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: «Αναντίρρητα μια από τις βασικές προτεραιότητες θα είναι για αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά θα χρειαστεί να έχουμε την δύναμη που μόνο οι πολίτες μπορούν να μας δώσουν, με την ψήφο τους στις 25 Ιουνίου».

Αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αλλά και στον σχεδιασμό της ΝΔ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υπάρξει απόλυτα σαφής και σε αυτό. Με την Τουρκία όχι μόνο επιδιώκουμε το διάλογο αλλά τείνουμε και χείρα φιλίας, όπως αποδείξαμε και στο μεγάλο σεισμό. Όμως δεν είμαστε αφελείς.

Ο πανίσχυρος πλέον και επανεκλεγείς Ερντογάν, κατά την ορκωμοσία του αναφέρθηκε ρητά στην «γαλάζια πατρίδα», την οποία η δική μας πατρίδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει σταθερά την αμυντική και διπλωματική της ενίσχυση».