Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που νιώθουν ένα ανείπωτο κενό που το Succession (έχουμε προτείνει και βιβλία για το στερητικό) ή το Ted Lasso του Apple Tv+ τελείωσαν, τότε είμαστε εμείς εδώ για να σου το καλύψουμε. Για την ακρίβεια το Netflix θα το κάνει, εμείς απλά θα προτείνουμε εκείνες τις σειρές που αν δεν έχεις δει, δεν ξέρεις τι χάνεις.

Ανάλαφρες, αστυνομικές, έξυπνες, με χιούμορ, απ’όλα έχει ο μπαξές στο Netflix. Ορισμένες εξ αυτών ενδεχομένως να μην τις έχετε πάρει καν χαμπάρι. Ήταν άλλωστε το α’ μισό του 2023 γεμάτο από σειρές σε όλες τις streaming πλατφόρμες, λογικό να τις χάσατε. 

Γι’αυτό λοιπόν προτείνουμε τις ακόλουθες 10 σειρές στο Netflix, κι εσείς θα επιλέξετε κατά το δοκούν:

The Days

Netflix

Άλλοι τους κατηγορούν, άλλοι τους βλέπουν σαν ήρωες, μα όσοι βρίσκονται στο Νταΐτσι της Φουκουσίμα αντιμετωπίζουν μια θανάσιμη, αόρατη απειλή: μια πυρηνική καταστροφή. Μια σειρά στο Netflix που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, χωρίς λόγο.

Στις 11 Μαρτίου 2011, ένας σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία, 130 χιλιόμετρα από την ακτή Sanriku. Μια ώρα τον σεισμό, ακολούθησε ένα τσουνάμι 15 μέτρων που σάρωσε το πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima. Όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή του εφιάλτη, καθώς με τη λειτουργία ψύξης να έχει απενεργοποιηθεί, το πυρηνικό εργοστάσιο έπεσε σε μια επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη κατάσταση λειτουργίας. 

Fubar

Netflix

Όταν ένας πατέρας και μια κόρη μαθαίνουν ότι και οι δύο ήταν μυστικοί πράκτορες της CIA επί χρόνια, συνειδητοποιούν ότι ολόκληρη η σχέση τους ήταν ένα ψέμα κι ότι δεν γνωρίζουν καθόλου, στην πραγματικότητα, ο ένας τον άλλο. Αναγκάζοντάς τους να συνεργαστούν, το Fubar του Netflix εξερευνά την καθολική δυναμική της οικογένειας, με φόντο ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων, απίστευτης δράσης και χιούμορ.

Αν και στην αρχή δεν δείχνει σημάδια πως πρόκειται για μια σειρά που θα έχει ανατροπές, τελικά στην πορεία καταφέρνει να σε κρατήσει και να δεις τη σειρά μέχρι το τέλος. Ντεμπούτο, μάλιστα, για τον Άρνολντ στο Netflix.

https://youtu.be/f6A56zcGeWE

Ψεύτικο Προφίλ

Netflix

Η Καμίλα γοητεύεται από τον όμορφο Φερνάντο. Μετά από μία ονειρική βραδιά, καταλήγουν στη σουίτα του ξενοδοχείου του, αγνοώντας ότι τους παρακολουθούν. Μια σειρά του Netflix με φοβερή ανατροπή.

Η Κολομβιανή σειρά του Netflix βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την Καμίλα Ρομάν, μια εξωτική χορεύτρια στο Λας Βέγκας. Η ίδια γνωρίζει μέσω του Tinder τον γοητευτικό Κολομβιανό Φερνάντο Καστέλ, από την Καρθαγένη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι πλαστικός χειρουργός. Οι δυο τους έχουν εξαιρετική χημεία και καταλήγουν να είναι μαζί για μήνες, μέχρι που ο Φερνάντο επιστρέφει στην πατρίδα του. Η Καμίλα θα τον αναζητήσει και θα έρθει αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Δίνη

Netflix

Μετά την επανένωση με τη νεκρή του σύζυγο μέσω μιας δυσλειτουργίας στην εικονική πραγματικότητα, ένας αστυνομικός προσπαθεί να ακυρώσει το ατύχημα που της κόστισε τη ζωή. Η γαλλική σειρά στο Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις.

Ο Λούντοβικ (Τόμερ Σίσλεϊ) προσπαθεί να σώσει στην ουσία τη σύζυγό του που πέθανε πριν από 27 χρόνια, ενώ έχει ήδη δεύτερη σύζυγο και παιδί. Ένα διαμαντάκι στο Netflix που δεν έχει πάρει όση προσοχή του πρέπει. Μυστήριο, ταξίδι στον χρόνο και αριστοτεχνικές ερμηνείες.

Τα κορίτσια του Ντέρι

οι καλύτερες σειρές Netflix

Τέσσερα έφηβα κορίτσια και ένα αγόρι που γράφτηκε καταλάθος σε σχολείο θηλέων, βιώνουν μια σειρά από τυπικές εφηβικές προκλήσεις. Προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για σχολική εκδρομή στο Παρίσι, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την λογοκρισία σε σχολικό έντυπο και ούτω καθεξής.

Οικογενειακές σχέσεις, φύλο, σεξουαλική ταυτότητα, φιλία, συντροφικότητα, περιπέτεια και όνειρα αποτυπώνονται σε αυτή τη σειρά που έχει πολλές δόσεις χιούμορ και σε κάνει να θέλεις συνεχώς να πατήσεις «next episode».

Ginny & Georgia

οι καλύτερες σειρές Netflix

Μια 30χρονη μητέρα δυο παιδιών, με την κόρη να είναι 15, οι οποίοι μετακομίζουν σε μαι μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας, ώστε να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Το παρελθόν είναι πλούσιο για την Georgia και συνεχώς έρχονται πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία ήθελε να κρύψει αλλά μάλλον δεν μπορεί. Και η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, με την κόρη να θέλει να ανήκει κάπου, αλλά μέχρι τώρα να μην μπορεί λόγω αυτού του παρελθόντος. Θα τα καταφέρουν αυτή φορά;

Η σειρά έχει ήδη 2 σεζόν, με την τελευταία να είναι εξαιρετική. Ένα μικρό διαμάντι. Και ευτυχώς για εμάς θα επιστρέψει και με 3η σεζόν.

MH370 – Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε

οι καλύτερες σειρές Netflix

Ένα ερώτημα πλανάται ακόμα για την πτήση 370 της Malaysia Airlines: Που βρίσκεται; Το Netflix καταπιάνεται με το άλυτο μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση του αεροπλάνου που χάθηκε το 2014.  

239 άνθρωποι πετούσαν για το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου, όταν ξαφνικά χάθηκαν πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η σειρά διερευνά επί της ουσίας τρεις θεωρίες σχετικά με την πτήση, με συνεντεύξεις οικογενειών, επιστημόνων και δημοσιογράφων που αναζητούν απαντήσεις. Η σκηνοθέτης είπε για τη σειρά πως η υπόθεση του εξαφανισμένου αεροπλάνου είναι «μία από τις πιο περίπλοκες ιστορίες. Όσο περισσότερο εμβαθύνεις τόσο περισσότερο η ιστορία σπειροειδώς εξελίσσεται. Είναι εξαιρετική».

Inside Man

οι καλύτερες σειρές Netflix

Σε αυτή τη σειρά του δεν προσπαθεί ένας αστυνομικός ή ένας ντετέκτιβ ή μια μυστική υπηρεσία να εξιχνιάσουν εγκλήματα και υποθέσεις, αλλά ένας θανατοποινίτης δολοφόνος. Σε μια προσπάθεια εξιλέωσης, όχι για να εξαγνιστεί από το φρικτό του έγκλημα αλλά ούτε για να αλλάξει την ποινή του, ο Jefferson Grieff (Stanley Tucci) γίνεται περιζήτητος σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Από γερουσιαστή μέχρι απλούς πολίτες. Μαζί του έχει και έναν serial killer, εξίσου θανατοποινίτης, για να τον βοηθά στις υποθέσεις που λαμβάνει, που όμως η μεταξύ τους χημεία θυμίζει και λίγο bromance.

Νυχτερινός Πράκτορας

οι καλύτερες σειρές Netflix

Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου. Οχι µε τη δική του προϊστορία – ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους µε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής.

Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο. Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος.

Diplomat

Netflix

Το «The Diplomat» προκάλεσε θόρυβο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές του Netflix. Για να καταλάβετε γιατί, θα πρέπει να την δείτε.

Οι ΗΠΑ στέλνουν μια γυναίκα διπλωμάτη καριέρας στη θέση του πρέσβη στη Βρετανία, χωρίς την έγκριση της Γερουσίας. Η Κέιτ Γουάιλερ δεν είναι απλώς υπάλληλος του Διπλωματικού Σώματος, είναι μια πολύ καλή διπλωμάτης η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε περιοχές κρίσης και πολέμου. Είχε προγραμματιστεί να πάει στο Αφγανιστάν, όταν ξαφνικά -μέσα σε ώρες- της είπαν ότι θα πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αντιμετωπίζει μια κρίση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο.