Το 2021 φτάνει στο τέλος του και νομίζω ήρθε η ώρα να κάνουμε μια ανασκόπηση. Μια χρονιά που είχε πολλά κατά, αλλά ταυτόχρονα και κάποια υπέρ, ειδικά όσον αφορά τον κινηματογράφο και τις σειρές που βγήκαν με την σέσουλα φέτος, λόγω καθυστερήσεων που οφείλονται στο ξέσπασμα της πανδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφόρησαν πολλές νέες σειρές που αξίζει να τις δεις και πάνε σούπιτο για δεύτερη σεζόν. Επειδή προφανώς δεν μπορούμε να τις βάλουμε όλες μέσα σε ένα άρθρο, δεν θα είχε και νόημα άλλωστε, επιλέξαμε τις 10 που ξεχώρισαν και είχαν αυτό το κάτι παραπάνω. Η σειρά είναι τυχαία και όχι βάσει προτίμησης.

Οι σειρές που μας κέρδισαν φέτος

Squid Game

Το Squid Game είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Netflix και δεν μπορούμε να μην το συμπεριλάβουμε στην λίστα. Είναι μια σειρά που κατέρριψε κάθε ρεκόρ και τράβηξε το κοινό με το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Η πλοκή είναι πάνω κάτω γνωστή και γεννιούνται πολλά ερωτήματα, τα οποία μπορεί να αναλογιστεί ο καθένας από εμάς. Εσύ θα έπαιζες τη ζωή σου κορώνα/γράμματα ή θα σκότωνες για μερικά δισεκατομμύρια;

Ted Lasso

Μια σειρά που ξεχώρισε στην Apple TV+ και ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, που κυκλοφόρησε το 2021. Επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη ψυχική υγεία και την τοξική αρρενωπότητα. Ο Ted Lasso σε βοηθάει να δεις την θετική πλευρά των πραγμάτων και η σειρά χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο ως μια αφορμή για να εξηγήσεις τις ζωές διαφορετικών χαρακτήρων και να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Midnight Mass

To Midnight Mass είναι μια αμερικανική υπερφυσική τηλεοπτική μίνι σειρά τρόμου του Netflix. Μοιάζει σαν να διαδραματίζεται κάπου ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο και η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι σκοτεινή, βάζοντας σε στο κλίμα που απαιτείται.

https://www.youtube.com/watch?v=y-XIRcjf3l4

Maid

Μια γυναίκα της εργατικής τάξης προσπαθεί να προστατέψει την κόρη της από την κακοποιητική συμπεριφορά του άντρα της. Τελικά συναντά πολλά εμπόδια και δημιουργείται ένα πολύ δυνατό στόρι, ενώ σκιαγραφείται το προφίλ της γυναίκας. Μια γυναίκα απελπισμένη που το σύστημα έχει καθορίσει την μοίρα της. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία και η συγγραφέας έχει γράψει πλέον από τα πιο «καυτά» best-sellers στη λίστα των New York times. Eνός βιβλίου που διαβάζει ο Ομπάμα και που διασκευάστηκε σε μια επίσης πολύ επιτυχημένη σειρά για το Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=tGtaHcqsSE8

The White Lotus

Ένα δράμα που επικεντρώνεται στην απόδραση μίας ομάδας λευκών, πλούσιων τουριστών σ’ ένα πολυτελές θέρετρο στη Χαβάη, όπου τα πράγματα παίρνουν διαφορετική τροπή. Πρόκειται για μία κωμωδία – σάτιρα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Βρίσκεται διαθέσιμο στο HBO Max.

Loki

Το Loki είναι μια αμερικανική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Michael Waldron για την υπηρεσία ροής Disney+, βασισμένη στο Marvel Comics με τον ομώνυμο χαρακτήρα κι ακολουθεί το στόρι των Avengers: Endgame. O Loki, δραπετεύει από τη φυλάκιση και πιάνεται από τους Minutemen, μια ομάδα στρατιωτών που εργάζονται για τη Time Variance Authority, η οποία υπάρχει εκτός χρόνου και χώρου και παρακολουθεί τη γραμμή χρόνου. Καήκατε; Ο Loki πάντως βρίσκεται παγιδευμένος και ταξιδεύει στον χρόνο.

Lupin

Γνωρίσαμε των αριστοκράτη λωποδύτη κάπου στις αρχές του 2021 και μέσα σε μερικούς μήνες το Netflix κυκλοφόρησε και την δεύτερη σεζόν. Η γαλλική κωμωδία είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές ιστορίες του Αρσέν Λουπέν, γραμμένες το 1905. Ο Λουπέν μπλέκεται συνεχώς σε νέες περιπέτειες που έχουν αρνητικές συνέπειες για τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Young Royals

Πρόκειται για ένα σουηδικό δράμα του Netflix που διαδραματίζεται σε ένα ελίτ οικοτροφείο. Έχει όσα αναζητάει κανείς σε ένα δράμα: αγάπη, ίντριγκες, ζήλια, θάνατο και προδοσία, όλα τυλιγμένα σε ένα επίχρισμα ταξικού διαχωρισμού, δικαιωμάτων και προνομίων.

The underground railroad

Η σειρά του Amazon Prime Video, επικεντρώνεται στην Cora Randall, μια σκλαβωμένη νεαρή γυναίκα που δραπετεύει. Στο μυθιστόρημα του Κόλσον Γουάιτχεντ, όπως και στη σειρά του Μπάρι Τζένκινς, ο υπόγειος σιδηρόδρομος επαναπροσδιορίζεται ως ένας κυριολεκτικός σταθμός του υπόγειου σιδηρόδρομου, γεμάτος με τρένα και αγωγούς της προπολεμικής Αμερικής. Κάνει ένα ταξίδι που ξετυλίγει την έντονη βία και την απανθρωπιά της δουλείας με ρεαλιστικό τρόπο.

WandaVision

Μια σειρά εννέα επεισοδίων της Disney+ που επικεντρώνεται στην Avenger Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), η οποία συνειδητοποιεί ότι ζει σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο εναλλακτικό σύμπαν. Είναι βασισμένη στα Marvel Comics με τους χαρακτήρες Wanda Maximoff / Scarlet Witch και Vision.