Το μυστήριο, τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα και οι ανατροπές θα είναι πάντα γοητευτικά στον θεατή. Εξού και το Netflix έχει μπόλικες προτάσεις από σειρές που σε κολλάνε αναπόφευκτα μπροστά στην οθόνη.  

Και τι καλύτερο από απογευματινή ή βραδινή χαλάρωση με ένα επεισόδιο από σειρές που είναι binge watching και ταυτόχρονα δεν προκαλούν καμία πλήξη. Κάτι τέτοιο το καλοκαίρι δεν το θέλουμε. Έτσι βρήκαμε πέντε προτάσεις στο Netflix, για σένα που αναζητάς την επόμενη σειρά. Και μάλιστα, ορισμένες εξ αυτών είναι βασισμένες σε αληθινά γεγονότα, πράγμα που τις κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσες. 

Αναλυτικά πέντε σειρές μυστηρίου να δεις στο Netflix:

Gone for Good (Χαμένος για πάντα)

σειρεσ μυστηριου Netflix

Η σειρά μυστηρίου που προσγειώθηκε στο Netflix από την Γαλλία, είναι βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα των μπεστ σέλερ, Harlan Coben.

Το 2010, ο Guillaume χάνει στη Νίκαια της Γαλλίας την αγαπημένη του Sonia και τον μεγάλο του αδερφό, Fred, από έναν μανιακό δολοφόνο. Δέκα χρόνια αργότερα χάνει τη νέα του αρραβωνιαστικά μυστηριωδώς. Ο Guillaume θα προσπαθήσει να ξετυλίξει το κουβάρι της εξαφάνισή της, ωστόσο θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά μυστικά.  

Εξαφάνιση στο Λόρενσκογκ 

σειρεσ μυστηριου Netflix

Το σκανδιναβικό νουάρ των 5 επεισοδίων στο Netflix, βασίζεται στην ιστορία εξαφάνισης της Ανν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν, η οποία συγκλονίζει ακόμα ολόκληρη τη Νορβηγία.

Το 2018 η Ανν-Ελίζαμπεθ Χάγκεν, σύζυγος του βαθύπλουτου επιχειρηματία Τομ Χάγκεν, εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στο Λόρενσκογκ της Νορβηγίας. Οι απαγωγείς ζητούν λύτρα από τον Τομ και να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, κάτι που ο ίδιος τελικά έκανε. Η υπόθεση διέρρευσε από τον Τύπο και τα πράγματα πήραν τελικά διαφορετική τροπή. 

The Serpent (Το Ερπετό)

σειρεσ μυστηριου Netflix

Πρόκειται για αστυνομική δραματική σειρά στο Netflix, η οποία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα κατά τη δεκαετία του ’70. Η ιστορία αφορά τον κατά συρροή δολοφόνο Σαρλ Σομπράζ, που συγκλόνισε την κοινωνία της Ασίας και της Ευρώπης με τους φόνους του. 

Ο ίδιος ερχόταν κοντά με τα ανυποψίαστα θύματα του, γοητεύοντας τα και τα οδηγούσε εν συνεχεία στον «ιστό της αράχνης». Υπολογίζεται ότι σκότωσε περισσότερους από 12 ανθρώπους από το 1976 μέχρι το 1997, ενώ ο ίδιος ταξίδευε από χώρα σε χώρα με διαφορετικές ταυτότητες, έχοντας «πτυχίο» στις αποδράσεις. 

The Last Hours of Mario Biondo (Οι τελευταίες ώρες του Mario Biondo)

σειρεσ μυστηριου Netflix

Το Netflix εστιάζει με τρία επεισόδια στον μυστηριώδη θάνατο του Mario Biondo, σύζυγο της διάσημης Ισπανίδας τηλεπαρουσιάστριας, Raquel Sánchez-Silva. Ο ίδιος ήταν από την Ιταλία και εργαζόταν ως κάμεραμαν.

Ο φαντασμαγορικός γάμος τους έγινε πρωτοσέλιδο, ωστόσο κράτησε μόλις έναν χρόνο, αφού ο Mario Biondo βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Μαδρίτη. Εντοπίστηκε κρεμασμένος στη βιβλιοθήκη με μία πασμίνα τυλιγμένη στον λαιμό του. Οι σύνθηκες γύρω από τον θάνατό του ήταν ύποπτες εξαρχής, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του δεν πίστεψαν ποτέ ότι θα μπορούσε να αυτοκτονήσει. Πλέον, ο θάνατος του μπορεί να ήταν και δολοφονία, κάνοντας λόγο πως η σκηνή ενδέχεται να είχε παραβιαστεί.

Νυχτερινός Πράκτορας

Netflix

Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου. Οχι µε τη δική του προϊστορία – ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους µε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής.

Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο. Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος.