Το πρώτο μέρος της 5ης σεζόν του La Casa de Papel, μπορούμε να πούμε πως δεν απογοήτευσε. Για την ακρίβεια, μας έχει κάνει να ανυπομονούμε για το φινάλε της ισπανικής σειράς, μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον της συμμορίας. Εδώ μας άφησε η Τόκιο, που δεν το περίμενε κανείς μας. Ήταν ήδη ένα χτύπημα ο θάνατος της Ναϊρόμπι, ποιος να μας το έλεγε ότι οι δημιουργοί θα σκότωναν και την Τόκιο.

Στις 3 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει στο Netflix και το δεύτερο μέρος, ωστόσο επειδή αργούμε μέχρι τότε, ο επίσημος λογαριασμός της σειράς στο Instagram, μας χάρισε μια μικρή γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι.

https://www.intronews.gr/5657-2-the-crown-ellines-celebrities-bibila

Όπως βλέπουμε στο βίντεο, γίνεται ένας παραλληλισμός με την ιαπωνική τέχνη «kintsugi» (Kin σημαίνει χρυσός και Tsugi ενώνω), η οποία σημαίνει ότι όταν προκαλείται μια ζημιά σε ένα αντικείμενο, τότε το σωστό δεν είναι να κρυφτεί με όποιο τρόπο αλλά να αγκαλιαστεί και να μετατραπεί σε τέχνη. Για να συμβεί αυτό, οι Ιάπωνες χρησιμοποιούσαν μια πανάκριβη χρυσή σκόνη για να συγκολλήσουν μεταξύ τους τα σπασμένα κομμάτια.

Η μάσκα του Νταλί, σήμα κατατεθέν της συμμορίας, επισκευάζεται με αυτή την τέχνη, με την Τόκιο να αφηγείται πως: «Κάθε φορά που θα σπάσουμε, θα ανασυντάξουμε τον εαυτό μας και θα γίνουμε πιο δυνατοί. Γιατί μη ξεχνάτε. Μαζί ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην αντίσταση».