Οι γεννημένοι στη δεκαετία του 1990, γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί Chucky. Η κούκλα που στοίχειωσε τον ύπνο μας επιστρέφει, αφού ο σεναριογράφος των έξι ταινιών με τίτλο Child’s Play, Don Mancini, την επαναφέρει με τηλεοπτική σειρά αυτή τη φορά.

Αρχικά, η ανακοίνωση της σειράς με τίτλο Chucky είχε ανακοινωθεί το 2018, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση γιατί προκλήθηκε διαμάχη επί που ανήκουν τα δικαιώματα του χαρακτήρα. Το 2019 έληξε, με τον Mancini να ξεκαθαρίζει πως δεν θέλει να κάνει ένα reboot του Child’s Play. Έπειτα ήρθε η πανδημία και τα γυρίσματα ξεκίνησαν, τελικά, τον Μάρτιο του 2021. Και πάλι χρησιμοποιήθηκαν  μαριονετίστες, με έναν ηθοποιό να ντουμπλάρει τις σκηνές που ήταν σε μεγάλα πλάνα. «Είμαι παραδοσιακός τύπος και σκέφτηκα πως θα είναι πιο διασκεδαστικό να γίνονται όλα χειροκίνητα», είπε ο σεναριογράφος.

Η έμπνευση της κούκλας προήλθε από προϊόντα εταιρίας που έκανε θραύση τότε, ντυμένη με κόκκινα sneakers, μπλούζα με ρίζες και κόκκινο πανωφόρι, μπλε μάτια και φακίδες. Ο δημιουργός είχε δηλώσει πως «θελα να δημιουργήσω μια παιδική κούκλα που να είναι ‘βρώμικη’. Δεν βαρέθηκα ποτέ τον Chucky, για να τον κρατήσω όμως ζωντανό για χρόνια δεν θα μπορούσε να είναι απλά μια κούκλα δολοφόνος».

Στις τρεις πρώτες ταινίες χρειάστηκαν εννέα μαριονετίστες για τις κινήσεις του προσώπου, του κεφαλιού, των άκρων και του στόματος. Ο επικεφαλής της ομάδας αναλάμβανε το στόμα και το χειριζόταν μέσω ραδιοελέγχου. Όταν ο Chucky περπατούσε σε μεγάλα πλάνα, ένας μικρόσωμος ηθοποιός, ονόματι John Franklin φορούσε τα ρούχα του και έκανε τη δουλειά εν μέσω υπερμεγέθους σκηνικού, ώστε να φαίνεται μικρός ο πρωταγωνιστής.

Στο cast συναντάμε τους: Jennifer Tilly ως Tiffany, μαζί με τους Fiona Dourif ως Nica Pierce, Alex Vincent ως Andy Barclay, Christine Elise ως Kyle και ο Devon Sawa σε άγνωστο ρόλο. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Οκτώβριο μέσα από το Syfy.