Σχεδόν όλοι συμφωνούμε ότι το Squid Game ήρθε σαν από μηχανής Θεός και μέσα σε όλες τις άνοστες σειρές του Netflix κατάφερε να μας τραβήξει το ενδιαφέρον. Ακόμα και αν δεν σου άρεσε, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν πολλά να σχολιάσεις για την δημοφιλέστερη πλέον σειρά της πλατφόρμας.

Υπάρχουν, λοιπόν, και οι δύσκολοι που δεν βρίσκουν κάτι πρωτοπόρο, αλλά υπάρχει και η συντριπτική πλειοψηφία που δεν ξετρελάθηκε με τον διαστροφικό χαρακτήρα της σειράς. Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος είχε παρακολουθήσει κορεατικό κινηματογράφο ή είχε δει anime, δεν θα πάθαινε το ίδιο κόλλημα. Ποτέ δεν είναι αργά να εντρυφήσεις σε αυτά.

Βρήκαμε μερικές σειρές  και ταινίες που μοιάζουν αρκετά με το Squid Game – αν και δεν είναι όλες κορεάτικες-, ωστόσο θα μπορέσουν να σε καλύψουν, αν όχι να σε εντάξουν θεωρητικά στην κορεατική κουλτούρα, που σε χτύπησε κατακούτελα και από το πουθενά μέσα από το Netflix. Αυτά είναι τα καλά της ακραίας δημοσιότητας που δέχτηκε.

Τι να δεις μετά από το Squid Game

#Alive

Αν σοκαρίστηκες από την άλλη πλευρά της ανθρωπότητας, που βλέπουμε στο Squid Game, αλλά σε συνεπήρε η σχέση μεταξύ Seong Gi-hun (αρ. 456) και Oh Il-nam (αρ. 001), πιθανότατα θα απολαύσεις και το #Alive του Netflix. Πρόκειται για ένα κορεατικό θρίλερ με ζόμπι, με έναν νεαρό άντρα που κλειδώνεται στο διαμέρισμά του κατά τη διάρκεια μιας αποκάλυψης -με ζόμπι-.

Εν μέσω σφαγής και χάους, ανακαλύπτει έναν άλλο επιζώντα όχι πολύ μακριά με τον οποίο συνδέεται. Σίγουρα, δεν έχει καμία σχέση με παιχνίδια ή με τα κέρδη χρημάτων, αλλά όπως το Squid Game, εστιάζει στην επιβίωση και στην ηθική. (Έλα που δεν συγκινήθηκες στο επεισόδιο έξι του Squid Game).

Sweet Home

Σε συνεπήρε αυτή η σκοτεινή, γεμάτη ενέργεια κορεατική ενέργεια που έχει το Squid Game; Τότε το Sweet Home είναι ότι πρέπει για σένα. Μια φανταστική σειρά τρόμου για μια ομάδα ανθρώπων κλεισμένων μέσα σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, την ώρα που ο κόσμος γύρω τους μετατρέπεται σε τέρατα – που αντανακλούν τους εσωτερικούς τους δαίμονες -. Και εδώ υπάρχει έντονο δράμα μεταξύ των χαρακτήρων, αλλά και σκηνές μάχης.

Alice in Borderland

Η σειρά που μοιάζει περισσότερο σε concept με το Squid Game, είναι η λεγόμενη, Alice in Borderland. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι και καλύτερη. Μια παρέα μπαίνει σε ένα παρανοϊκό παιχνίδι, χωρίς την θέληση της. Τελικά, βρίσκονται σε ένα παράλληλο Τόκιο όπου αναγκάζονται να παίξουν για να επιβιώσουν. Σε αντίθεση με το Squid Game, η πρόκληση είναι η επίλυση προβλημάτων και όχι ο ανταγωνισμός με άλλους, και μόλις ξεκινήσουν τα παιχνίδια, αυτά συνεχίζουν να αυξάνονται.

Kaiji: Ultimate Survivor

Οι δημιουργοί του Squid Game μπορεί να εμπνεύστηκαν από το anime Kaiji: Ultimate Survivor και αποφάσισαν να κάνουν μια σειρά βασισμένη με αληθινούς ανθρώπους σε αυτήν. Οι ομοιότητες είναι απίστευτες. Ο πρωταγωνιστής του είναι ένας άντρας που χρωστάει και του προσφέρεται να αγωνιστεί σε μια σειρά παιχνιδιών με άλλους που βρίσκονται για να ξεπληρώσουν όσα χρωστούν.

Στα παιχνίδια βλέπουμε το »Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί» και περπάτημα σε μια δοκό ισορροπίας, που ηλεκτρίζεται, ενώ κάποιοι ποντάρουν στο ποιοι συμμετέχοντες πιστεύουν ότι θα κερδίσουν – σαν την γέφυρα στο Squid Game δηλαδή-.

The Silent Sea

Θέλεις περισσότερο Gong Yoo – τον σέξι τύπο που μάζευε παίκτες σε σταθμούς μετρό στο Squid Game-; Μπορεί το The Silent Sea να μην μοιάζει με το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», αλλά οι θεατές έχουν συνδεθεί τόσο με τους ηθοποιούς, που θέλουν να τους βλέπει και σε άλλες σειρές.

Με μια αστεία σειρά από αξιόλογους Νοτιοκορεάτες ηθοποιούς, το The Silent Sea είναι μια σειρά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021. Γύρω στο 2075, όπου ο πλανήτης πάσχει από έλλειψη πόρων, τρόφιμα και νερό, μια ειδική ομάδα διαστημικών πρακτόρων έλαβε μια αποστολή να συλλέξει μυστηριώδη δείγματα από τη σιωπηλή θάλασσα – έναν εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό στο φεγγάρι.

Hellbound

Το Hellbound πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου και είναι ένα δράμα φαντασίας-τρόμου που επικεντρώνεται στo concept του αγγέλου του θανάτου. Το παραφυσικό φαινόμενο παρασύρει έναν ντετέκτιβ (Yang Ik-june), έναν δικηγόρο (Kim Hyun-joo) και διευθυντή προγράμματος ενός σταθμού ραδιοτηλεόρασης (Park Jeong-min) για να αποκαλύψουν την προέλευση, τις αλήθειες και τα μυστήρια πίσω από τα υπερφυσικά πλάσματα που καταδικάζουν άνθρωπους στην κόλαση.

https://www.youtube.com/watch?v=na02tvjhHJY