Η πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν του You, έγινε διαθέσιμη στο Netflix και όπως ήταν αναμενόμενο, το Σαββατοκύριακο μας κράτησε κολλημένους μπροστά στην οθόνη. Κυριολεκτικά τα ρουφήξαμε τα επεισόδια, με την Sera Gamble να γράφει ένα εξαιρετικό σενάριο -βασισμένο στα βιβλία της Caroline Kepnes-, ικανό να σε κρατήσει μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Ο Joe Golberg, ο serial killer που σκοτώνει στον βωμό της αγάπης, επέστρεψε με μια νέα ζωή και έναν νέο ρόλο, αυτόν του πατέρα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό, φυσικά. Ακολουθούν spoilers.

O Joe και η Love με τον ερχομό του παιδιού τους, μετακομίζουν στο αμερικάνικο προάστιο Madre Linda, προσποιούμενοι την χαρούμενη οικογένεια στους γείτονες. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο δεν εργάζονται, ζουν με αρκετές πολυτέλειες, ενώ σκοπός τους είναι και ο γιος τους Henry, να πάει σε ένα καλό σχολείο. Για τον πρωταγωνιστή μας, βέβαια, η περιοχή είναι μια κόλαση, ωστόσο καταφέρνει να βρει τους ρυθμούς εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στη γειτόνισσα. Η Natalie, η οποία ζει φυλακισμένη από τον άντρα της, τον πλησιάζει εξίσου, παίζοντας ένα παιχνίδι μαζί του. Ωστόσο, δεν ήξερε τι εστί Love, και το έμαθε με ένα τσεκούρι.

https://www.intronews.gr/7090-2-squid-game-45-fores-esoda-netflix-ellada-apati

Κι αυτό ήταν ένα γρήγορο plot twist, μόλις από το δεύτερο επεισόδιο, που μας ξάφνιασε και μας εξίταρε την περιέργεια ακόμα περισσότερο. Αυτό ήταν και ένα προμήνυμα της Gamble για την τρίτη σεζόν, θέλοντας να μας ξεκαθαρίσει πως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν με τον ίδιο τρόπο, όπως στην πρώτη και δεύτερη σεζόν. Λογικό, από τη μία, έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξεχωρίσει για να κρατήσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον.

Το ζευγάρι, λοιπόν, που βαθιά μέσα του ήθελε να μεγαλώσει τον γιο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – κι ας σκοτώνουν αβέρτα και οι δύο, λεπτομέρειες μικρές- καταλήγει, τελικά, σε ψυχοθεραπεύτρια για να λύσει τα συζυγικά του προβλήματα. Ως ένα βαθμό, μάλιστα, το πετυχαίνει. Κάπου εκεί ανάμεσα σε ένα πτώμα και την αστυνομία να ερευνά την εξιχνίαση της υπόθεσης πολύ στενά, οι δυο τους αναζωογοννούν τη σχέση τους. Στην τρέλα τους, εντελώς. Στο μεταξύ, οι εμμονές του Joe αλλάζουν κι από εκεί που αναζητούσε την εκλεκτή της καρδιάς του – προφανώς δεν ήταν η Love-, για να την κερδίσει και μετά να τη δολοφονήσει, έβαλε προτεραιτότητα ως σωστός γονιός την ανατροφή του Henry και έπειτα τη συμφιλίωση του με τη Love.

Να σημειωθεί κάπου εδώ, πως στα οκτώ επεισόδια αναφέρθηκε και ο COVID-19, αν και αντί γι’αυτό, είδαμε μια άλλη ασθένεια, αυτή της ιλαράς. Πέρασε και τα μηνύματα της η Gamble.

Εννοείται πως οι προσωπικοί μονόλογοι του Joe ήταν μια πραγματική απόλαυση, ενώ το ότι έχασε τον έλεγχο για πρώτη φορά, προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ήταν κάτι που το θέλαμε. Πάντως, οι δύο πρωταγωνιστές έχουν φοβερό combo και μια χημεία που δημιουργεί αυτό το εθιστικό αποτέλεσμα. Δεν βαριέσαι να τους βλέπεις κι αυτό είναι κάτι που μοιραζόμαστε πολλοί, μιας και στην Αμερική το You κατάφερε να εκθρονίσει το άκρως επιτυχημένο Squid Game.

Η τρίτη σεζόν είχε τις ανατροπές της, τα στοιχεία της μαύρης κωμωδίας, αλλά και ένα πολύ δυνατό φινάλε. Ο παλιός Joe βγήκε ξανά στο φως κι αυτό που γνωρίζουμε από τώρα, είναι πως η επόμενη διαμονή του θα είναι στο Παρίσι. Εκεί όπου θα κυνηγήσει την Marienne, τον μεγάλο του έρωτα. Υποθέτουμε πως θα είναι και ο τελευταίος, μιας και όσο κι αν μας αρέσει το You, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μια συνέχεια, μάλλον θα κουράσει. Κάπου πρέπει να σταματήσει άλλωστε και το έργο του serial killer.

Αναμένουμε!