Simpsons έχουν προβλέψει πολλά γεγονότα στα 700 επεισόδιά τους, από τον Donald Trump ως πρόεδρος των ΗΠΑ έως τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οπότε δικαίως έχουν πάρει τον τίτλο της πιο «προφητικής» σειράς.

Θα σας απογοητεύσουμε ωστόσο αν πιστεύατε ότι ο μακροχρόνιος συγγραφέας, Αl Jean, μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή ότι είναι μέλος της μασονίας. Ο ίδιος λέει ότι δεν οφείλεται σε καμία μαγική δύναμη και ότι είναι απλώς μια υπόθεση τύχης και εμπειρίας.

«Αν γράψεις 700 επεισόδια και δεν προβλέπεις τίποτα, τότε είσαι πολύ κακός. Αν πετάξεις αρκετά βελάκια, κάποιο θα πετύχει τον στόχο», είπε μιλώντας στο ΝΜΕ,

Η σειρά προέβλεψε πιο πρόσφατα το ταξίδι του Richard Manson στο διάστημα -δεν είναι και εύκολο-, αλλά επίσης ότι η Disney θα αγόραζε την 20th Century Fox, το σκάνδαλο διαφθοράς της FIFA και τα Smart ρολόγια. Κατάφερε ακόμη και να προβλέψει την πανδημία του κορωνοϊού στην τέταρτη σεζόν στο «Marge in Chains».

Η πρόβλεψη των επιθέσεων 9/11 ήταν κάτι τρελό, όπως αναφέρει. «Στο επεισόδιο World Trade Center, υπήρχε ένα φυλλάδιο που έγραφε 9 $ την ημέρα  δίπλα από τους δίδυμους πύργους, σχεδόν σχηματίζοντας την ημερομηνία της επίθεσης: 9/11. Αυτό ήταν το ’96 και ήταν μια τρελή σύμπτωση. Αλλά ως επί το πλείστον είναι απλώς εικασίες».

Θα τελειώσουν ποτέ οι Simpsons;

Ο Jean γιόρτασε την Ημέρα Disney+ βάζοντας την οικογένεια κινουμένων σχεδίων να συμμετέχει σε ένα crossover event με τον Goofy.
Είπε στους Radio Times : «Ανέφερα ότι θα υπήρχε ένα τέλος όπου στο τελευταίο επεισόδιο, θα επέστρεφαν στο διαγωνισμό των Χριστουγέννων από το πρώτο επεισόδιο [Simpsons Roasting on an Open Fire], έτσι ώστε ολόκληρη η σειρά να είναι συνεχής».

Η σειρά δεν θα τελειώσει όμως. Αφού η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox, οι Simpsons βρίσκονται πλέον στο Disney+ και είναι πολύ δημοφιλείς στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Jean ρωτήθηκε αν η σειρά θα μπορούσε να φτάσει στα 1.000 επεισόδια.

«Υπολόγισα ότι αν φτάσουμε στα 1.000 επεισόδια, θα είναι 12 ακόμη σεζόν. Οπότε θα πω απλά, θα είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εδώ σε 12 σεζόν… αλλά βρισκόμαστε ακόμα μακριά από αυτό», είπε.

Ο ίδιος ακούει τον κόσμο για αυτό και το το τέλος που προτιμά δεν θα συμβεί. «Πάρτε το σαν υπόσχεση του Heisenberg, καθώς τώρα που το έχω δηλώσει, είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί. Απλώς σκέφτηκα ότι το όμορφο σε αυτό θα ήταν το show να μην είχε ποτέ τέλος». Είτε έτσι είτε αλλιώς, μετά από 33 σεζόν, ακόμα κι αν η σειρά φτάσει στο τέλος της, θα έχουμε πάντα πολλά επεισόδια για να δούμε.