Όλοι γνωρίζουμε ότι το «La Casa de Papel» καλώς ή κακώς φτάνει στο τέλος του στις 3 Δεκεμβρίου. Οι απώλειες είναι ήδη πολλές, οπότε ήταν κάτι αναμενόμενο. Ωστόσο, οι φαν του Berlin, δεν θα πρέπει να είναι και τόσο δυσαρεστημένοι και αυτό γιατί ανακοινώθηκε μια spinoff σειρά αφιερωμένη στη ζωή τoυ.

Μπορεί να μας χαιρέτησε σχετικά νωρίς, αλλά η μνήμη του έμενε ζωντανή μέσα από flashbacks και δικαίως αποτελεί έναν από τους πιο δυνατούς χαρακτήρες του La Casa de Papel. Το Netflix έτσι ανακοινώνει επίσημα την κυκλοφορία μιας νέας σειράς που θα εμβαθύνει στην προσωπικότητά του και θα εξηγεί πολλά που ίσως έχουν μείνει ακόμα μετέωρα.

«Αυτή η ληστεία μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, αλλά η ιστορία συνεχίζεται… Berlin: A New Series έρχεται το 2023», ανέφερε ο λογαριασμός στο Twitter.

Στην νέα σειρά αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Berlin, κατά κόσμον Pedro Alonso, στο πλαίσιο μιας άνευ προηγουμένου ημέρας γεμάτη δραστηριότητες με θέμα το «La Casa de Papel» που θα προβληθεί από το Netflix την Τρίτη. Tα βασικά μέλη του καστ ενώθηκαν ξανά για μια live συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων στο Palacio Vistalegre στα νότια της Μαδρίτης, με περισσότερους από 5.000 θαυμαστές παρόντες.

«Ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα δώσουν στη σειρά κάθε δυνατή ανατροπή», είπε o Alonso, δείχνοντας προς την ομάδα των σεναριογράφων του La Casa de Papel στην εκδήλωση. «Η ευθύνη για μια τόσο γνωστή σειρά μπορεί να είναι ένα βάρος και μια φυλακή, ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε το θάρρος να χρησιμοποιήσουμε αυτή την υπέροχη ενέργεια για να ρισκάρουμε τα πάντα ξανά», πρόσθεσε.

Γιατί επέλεξαν τον Berlin

O ίδιος ο Alonso και ο δημιουργός της σειράς, Alex Pina, περιέγραψαν τον χαρακτήρα ως αξιοθρήνητο, μισογύνη, ρατσιστή και μερικές φορές ψυχοπαθή στο περσινό ντοκιμαντέρ του Netflix “Money Heist: The Phenomenon”, οπότε ένα αφιέρωμα σε έναν τέτοιο χαρακτήρα δεν έχει ενθουσιάσει τους πάντες. Ωστόσο, έχει πολλά να δείξει και είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, που ίσως εξιλεωθεί μετά από μια ιστορία αφιερωμένη στην προέλευσή του.

Ακόμα επιβεβαιώθηκε ότι ο ηθοποιός του “Squid Games”, Park Hae-soo, θα παίξει το ρόλο του Berlin στην κορεατική προσαρμογή που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Το «La Casa de Papel» θα κυκλοφορήσει τα τελευταία πέντε επεισόδια του στις 3 Δεκεμβρίου. Το Netflix τόνισε, λίγο πριν από την κυκλοφορία του «Squid Games» παγκοσμίως, ότι ήταν η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά μέχρι εκείνο το σημείο και την είχαν δει 180 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.