Tο HBO φέρεται να είχε πολλά λεφτά για πέταμα, καθώς στέλεχος που εργαζόταν στην εταιρεία, ισχυρίζεται ότι ξόδεψε 30 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πιλοτικό επεισόδιο του Game of Thrones, με πρωταγωνίστρια την Naomi Watts…που δεν θα δούμε ποτέ!

Ένα νέο βιβλίο του δημοσιογράφου James Andrew Miller περιλαμβάνει μια βασική οικονομική λεπτομέρεια για ένα prequel του «Game of Thrones». Ο Bob Greenblatt, πρώην πρόεδρος ψυχαγωγίας της WarnerMedia μίλησε στον Miller σχετικά με το θέμα.

Αν και δεν είχε ποτέ ούτε κάποιο επίσημο τίτλο, το πρώτο spin-off του Game of Thrones που αναπτύχθηκε από το δίκτυο είχε μερικά μεγάλα ονόματα – εκτός από την Watts-. Θα είχε την SJ Clarkson για σκηνοθέτη και την Jane Goldman ως showrunner.

Είχε τοποθετηθεί χρονικά χιλιάδες χρόνια πριν από το σύμπαν του Game of Thrones και θα περιλάμβανε τους μακρινούς προγόνους των ευγενών οικογενειών όπως των Starks και των Lannister – αλλά δεν θα περιλάμβανε δράκους, αφού θα ήταν πριν από την άφιξη του House Targaryen στο Westeros.

Ο συγγραφέας George RR Martin είχε προτείνει το The Long Night ως πιθανό τίτλο , αλλά χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος επεισοδίου για την επική μάχη της τελευταίας σεζόν στο Winterfell .

Γιατί ακύρωσαν το spinoff του Game of Thrones

«Είχαν ξοδέψει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πιλοτικό prequel του Game of Thrones», είπε ο Greenblatt.  «Όταν είδα κάποια αποσπάσματα, μερικούς μήνες μετά, είπα στον Casey (διευθυντή προγράμματος του HBO) πως δεν πρόκειται να δουλέψει και δε νομίζω πως εκπληρώνει όλα όσα πρεσβεύει η αυθεντική σειρά. Δε διαφώνησε μαζί μου και αυτό ήταν ανακουφιστικό» ανέφερε.

Έτσι η παραγωγή αποφάσισε να μην προβάλει το λόγω prequel που πήγε χαμένο μαζί με τα εκατομμύρια δολάρια. «Υπήρχε τεράστια πίεση στο να γίνει σωστά και για αυτό νομίζω πως δε δούλεψε το project», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί εκείνο το prequel να πήγε χαμένο όμως το πρώτο τρέιλερ της σειράς «House of the Dragon» έχει ήδη κυκλοφορήσει, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, και λέγεται ότι δεν θα είναι η μόνη spinoff σειρά. Δύο χρόνια μετά το τέλος του Game of Thrones -με ένα φινάλε αρκετά αμφιλεγόμενο- ο φανταστικός κόσμος του George Martin θα επιστρέψει.