Μια απόδειξη πως δεν είναι όλοι οι καλοί δεύτεροι χαρακτήρες μιας ταινίας για να γίνονται spin off σειρές; Ή ένα σημαντικό μονοπάτι για τη συνέχεια του MCU; Μετά από 4 επεισόδια για τη σειρά Agatha All Along, που έκανε πρεμιέρα στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Disney+, δεν μπορώ να καταλήξω αν έχουμε να κάνουμε με μια από τις καλές μυθοπλασίες της Marvel ή με κάτι αδιάφορο.

Και τώρα, όπως το διαβάζω, το δίλημμα που έθεσα, δεν είναι σωστό και εκεί βρίσκεται η απάντηση. Τι σημασία έχει αν η σειρά αποδειχτεί σημαντική για κάτι που θα συμβεί συνολικά στο MCU; Έχει κάπως κουράσει, τουλάχιστον εμένα προσωπικά, να πρέπει να μπω στη διαδικασία να αναθεώρω σειρές ή ταινίες αφού έχουν τελειώσει, επειδή μια επόμενη σειρά ή ταινία την κατέστησε σημαντική, γιατί, προφανώς, η Marvel έδωσε εντολή στους σεναριογράφους να βρουν ένα τρικ για να της δώσουν αξία, ώστε να υπάρξει και 2η σεζόν, μήπως βγει η επένδυση.

Agatha All Along: Είναι η νέα σειρά του Disney+ στην κατηγορία «MCU is Dead» ή «MCU is Back»;

Κάθε σειρά και ταινία πρέπει να κρίνεται για αυτό που είναι, στο εδώ και το τώρα. Και το Agatha All Along είναι μια περίπτωση που δε μπορεί να χαρακτηριστεί με τίποτα καλή. Απέχει. Αρκετά ή όχι, θα αφήσω τα επόμενα επεισόδια να το δείξουν.

Προς το παρόν, ως το 4ο επεισόδιο που ανέβηκε στο Disney+ την περασμένη Τρίτη, έχω πάρει σχετική ικανοποίηση μόνο στο 3ο επεισόδιο και η Άγκαθα Χάρκνες, η τρομερή μάγισσα που μας συστήθηκε στο Wandavision, δεν είναι με τίποτα τρομερή και μεγαλειώδης, τόσο γιατί σεναριακά στο 2ο επεισόδιο χάνει τις δυνάμεις της, αλλά και επειδή σεναριακά είναι πολύ αδύναμος ο ρόλος της.

Τι συμβαίνει στη σειρά

Η σειρά αρχίζει με την Άγκαθα να έχει μπει σε μια λούπα σαν κι αυτή που είχε ρίξει τη Γουάντα, και να είναι αστυνομικός χωρίς να έχει ιδέα για την πραγματική της ταυτότητα. Μέχρι που μια ανταγωνίστρια μάγισσα, ξεκλειδώνει την αλήθεια και η Άγκαθα επιστρέφει. Και για χάρη του νεαρού Έφηβου, θα πρέπει να περπατήσουν στον Δρόμο των Μαγισσών, μαζί με μια νεοσύστατη ομάδα, το λεγόμενο Witches’ Coven, για να γίνει το βάπτισμα του πυρός στον Έφηβο.

Σε αυτή τη διαδρομή περνάνε από δοκιμασίες που τους φέρνουν κοντά στον θάνατο, ενώ μία εξ αυτών πεθαίνει στην πρώτη κιόλας δοκιμασία. Η Τζένιφερ και η Άλις είναι οι δύο μάγισσες που φαίνεται να έχουν πιο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής, στο να προχωρήσει το Coven μέχρι το τέλος του Δρόμου και λείπει αρκετά η κλιμάκωση και η ένταση από κάθε επεισόδιο. Μοιάζει να φτιάχτηκε η σειρά περισσότερο για να τραγουδάνε, για να είναι ένα Marvel μιούζικαλ, παρά για να προσελκύσει με την πλοκή της.

Agatha All Along: Είναι η νέα σειρά του Disney+ στην κατηγορία «MCU is Dead» ή «MCU is Back»;

Η Κάθριν Χαν, αν και πολύ καλή ηθοποιός, αν και στο Wandavision έκλεψε τις εντυπώσεις, στο Agatha All Along είναι εξαφανισμένη σε αυτά τα 4 επεισόδια και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω μόνο από το ότι είναι χωρίς τις δυνάμεις της. Μπορεί έτσι να αποδειχθεί, μπορεί στη συνέχεια να τις ανακτά και να βλέπουμε το μεγαλείο της, προς το παρόν όμως, αγνοείται. Και μιλάμε για σειρά λίγων επεισοδίων, άμα είναι να φτάσουμε στο 6ο ή 7ο για να την απολαύσουμε, ας το ξέραμε, να μη δούμε τα προηγούμενα.

Στο ερώτημα που έθεσε το Screenrant, αν το Agatha All Along είναι «MCU is Dead» ή «MCU is Back», μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η σειρά του Disney+ δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά αν είναι κάπου πιο κοντά, σίγουρα είναι το πρώτο και όχι το 2ο!

Ακούγεται σκληρό, διότι σε μια οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, μπορεί να μιλούσαμε για μια σχετικά ευχάριστη σειρά, μα είναι μέρος του MCU και δεν έχουμε τελικά κάποια τέτοια εντύπωση. Ίσως αυτό να λέει τα πάντα. Το Agatha All Along είναι μια σειρά σαν να μην ήταν στο MCU.