Οι κορεάτικες σειρές και ταινίες βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις του κοινού, μετά από την απρόσμενη επιτυχία του Squid Game. To Netflix φαίνεται να επενδύει σε αυτές, με την πιο πρόσφατη προσθήκη, το «All of Us Are Dead», να αποσπά θετικές κριτικές μετά την κυκλοφορία του στις 28 Ιανουαρίου. Βέβαια, διαφέρει από τα όσα έχουμε δει. Έχει να κάνει με την επιβίωση, αλλά θυμίζει περισσότερο «Walking Dead». Είναι, λοιπόν, μια σειρά θρίλερ ζόμπι.

Σύμφωνα με το ComicBook.com , η σειρά έχει ήδη φτάσει στην τρίτη θέση στο Netflix στις ΗΠΑ. Πολλοί περιμένουν ότι το «All of Us Are Dead» θα φτάσει στο επίπεδο άλλων K-drama επιτυχημένων σειρών, όπως το Squid Game και το Sweet Home. Το θρίλερ με τα ζόμπι βασίζεται στο «Now At Our School». Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ένα γυμνάσιο που κατακλύζεται από ζόμπι, με τους μαθητές να αναγκάζονται να αποφασίσουν αν θα κρυφτούν, θα φύγουν ή θα πολεμήσουν.

Αυτό που ξεχωρίζει αυτή τη σειρά από άλλες με θέμα τα ζόμπι είναι ότι οι χαρακτήρες γνωρίζουν τι παίζει και μοιάζουν αρκετά ικανοί να αντιμετωπίσουν τους ζωντανούς νεκρούς. Γενικά, υπάρχει αγωνία και αμήχανες στιγμές καθώς οι χαρακτήρες σταδιακά αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει. Φαίνεται να έχει όλα όσα χαρακτηρίζουν τις κορεάτικες σειρές. Ωμότητα, σπλατεριές, διαστροφή είναι στο μενού.

«Τα ζόμπι έχουν κατακλύσει το σχολείο μας. Θα δραπετεύσετε, θα πεθάνετε ή θα ενωθείτε για να επιβιώσετε;» γράφει το Netflix στο teaser της σειράς. Το trailer το λες και φρικιαστικό, αλλά τι άλλο να περιμένεις από σειρά με ζόμπι. Βλέπεις νεκρούς ντυμένους με σχολικές στολές, ενώ τρομοκρατημένοι μαθητές παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Το cast του «All of us are Dead»

Παίζουν νέοι ηθοποιοί, με πρωταγωνιστές τους Yoon Chan-young, Park Ji-hoo και Jo Yi-hyun, και γράφτηκε από τον Lee Jae-Gyu. Ο σκηνοθέτης της σειράς Lee Jae-kyoo εξήγησε στο Tatler γιατί τα θέματα που διαπραγματεύεται η σειρά δεν έχουν να κάνουν μόνο με μαθητές, αλλά ισχύουν και για την ενήλικη ζωή.  «Νομίζω ότι αυτές οι συγκρούσεις μεταξύ φύλων και τάξεων και διαφορετικών ιεραρχιών εμφανίζονται παντού και σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Απλώς το βλέπουμε στο σχολείο», είπε.

Ο Lee συνέχισε: «Όταν βλέπετε τη σειρά, μπορείτε να καταλάβετε πώς αυτοί οι έφηβοι παίρνουν αποφάσεις σε κρίσιμες καταστάσεις ζωής ή θανάτου. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να δώσει στους ενήλικες πολλή τροφή για σκέψη».