Το Netflix συνεχίζει και επενδύει σε ντοκιμαντέρ και ιστορίες από το παρελθόν, αφού φαίνεται πως οι συνδρομητές ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν γεγονότα που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. Όπως για παράδειγμα, τις τηλεφωνικές σεξουαλικές γραμμές. Το σεξ πουλάει (απ’ότι έχουμε καταλάβει), επομένως η streaming πλατφόρμα έκανε διαθέσιμο το Dirty Lines, το οποίο δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Πώς ξεκίνησαν δηλαδή οι σεξουαλικές τηλεφωνικές γραμμές και πώς κατέληξαν.

Τα επεισόδια, τα οποία χωρίζονται σε έξι μέρη, ζωντανεύουν το Άμστερνταμ όπως ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και περιγράφουν την άνοδο αλλά και την αναπόφευκτη πτώση της τηλεφωνικής γραμμής 06. Η ιστορία επικεντρώνεται στη πλασματική εταιρεία Teledutch, που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Frank και Ramon Stigter, που κυκλοφόρησαν την πρώτη τηλεφωνική γραμμή σεξ 06 στην Ολλανδία και που η ιδέα ταξίδεψε αργότερα σε όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, η δημιουργία της τηλεφωνικής ερωτικής γραμμής ανάγκασε τον κόσμο της Ολλανδίας να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με το σεξ και την ερωτική επιθυμία.

Dirty Lines

Dirty Lines: Πώς ξεκίνησε η ροζ τηλεφωνική γραμμή

Μια φοιτήτρια που ζούσε ακόμα με τους συντηρητικούς γονείς, έξω από το Άμστερνταμ, βρήκε έναν παράδοξο τρόπο για να πληρώσει το ενοίκιο που της πρόσφερε η φίλη της Janna. Η Marly Saolmon μαθαίνει κάπως έτσι για κασέτες σεξουαλικής γραμμής τις οποίες ήθελε να κυκλοφορήσει η Teledutch.

Κουρασμένη από τους κανόνες που της επέβαλλαν οι γονείς της, με την μητέρα της να επιμένει πως δεν έπρεπε να μείνει στην «βρώμικη πόλη», πηγαίνει στην εταιρεία και ηχογραφεί την κασέτα. Η επιτυχία της εταιρείας ήρθε σε ένα βράδυ. Η Marly συνέχισε να γίνεται όλο και καλύτερη και με τον καιρό έμαθε να προσφέρει αυτό ακριβώς που ήθελαν όσοι τηλεφωνούσαν. Κάπως έτσι, η ιδέα των αδερφών έγινε μια ολόκληρη αυτοκρατορία χάρη σε εκείνη, η οποία έφτασε στο σημείο να τη διευθύνει μαζί τους.

Τα επεισόδια έχουν διάρκεια τα 40 λεπτά, δίνοντας όλες τις πλευρές της εταιρείας. Την απήχηση δηλαδή και τη δημοτικότητα μιας τέτοιας υπηρεσίας από ψυχολογική άποψη, με μια ωραία οπτική γωνία. Διατηρεί εύκολα το ενδιαφέρον, γίνεται αστείο αρκετές φορές, ενώ το σκηνικό της δεκαετίας του ’80 προσφέρει κοινωνικοπολιτικά σκηνικά, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την άνθηση της τεχνολογίας, τον πολλαπλασιασμό της έκστασης και της house μουσικής και την επιδημία του AIDS.

Η ερμηνεία της Delima ως Marly είναι εξαιρετική, γιατί η παρουσία της είναι τόσο μαγνητική. Κάνει μια καλή δουλειά στο να υποδύεται μια γυναίκα που δεν θέλει να γίνει στην πραγματικότητα, και έχει ενδιαφέρον το πώς αλλάζει κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων. Το Dirty Lines  έχει τον ίδιο συνδυασμό δράματος και κωμωδίας που έχουμε δει σε άλλα σκηνικά της δεκαετίας του ’70 και του ’80 όπως το  GLOW και το Minx.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Bridgerton: Τι θα δούμε στην 3η και 4η σεζόν;

Netflix: Πρωταγωνίστρια του Emily in Paris θα παίξει σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας

Netflix – Top 10: Οι σειρές και οι ταινίες που «τρεντάρουν» αυτήν τη στιγμή