Τις «σημαίες» του Disney+ τις ξέρεις, καλά. Only Murders in the Building (η 4η σεζόν είναι εν εξελίξει), The Bear (η 3η σεζόν δεν έχει παρά λίγο καιρό που ανέβηκε), Shogun (σάρωσε στα Emmy). Εδώ θα σε βάλουμε σε κάπως λιγότερο γνωστά μονοπάτια. Σε σειρές της πλατφόρμας που χωρίς να κάνουν το θόρυβο αυτών που προαναφέραμε, το αξίζουν και με το παραπάνω το play σου.

Πέντε διαλέξαμε. Προσπαθώντας να καλύψουμε διάφορα γούστα, διάφορες φάσεις. Τώρα που ψύχρανε λιγάκι ο καιρός, το να αράζουμε σπίτι και να βλέπουμε σειρές έγινε ακόμα πιο θελκτικό. Το Disney+ να ‘ναι καλά, μας δίνει αρκετό υλικό για να την περάσουμε ζάχαρη συντροφιά του.

5 σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στο Disney+

5 σειρές που πρέπει να δεις στο Disney+

Dopesick

Η «σαπίλα» των μεγάλων φαρμακευτικών. Η ανθρώπινη απληστία. Το «θυσιάζω τα πάντα στο βωμό του κέρδους». Όλα αυτά και πολλά περισσότερα σε μια από εκείνες τις σειρές που έχουν τη δύναμη να μας ανοίγουν τα μάτια, πηγαίνοντάς μας σε μέχρι πρότινος αθέατους κόσμους.

Με τον Μάικλ Κίτον να καταθέτει ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ, το Dopecick είναι μια πολλαπλή αποκάλυψη. Στην ουσία μιλάμε για ένα ντοκιμαντέρ καμουφλαρισμένο σε mini series που μέσα σε 8 επεισόδια σε κάνει πιο σοφό, και πιο θυμωμένο επίσης. Αλλά είναι αυτό το κόστος της αλήθειας, ενίοτε.

The Old Man

Όπου κι αν παίζει, τον ακολουθάμε. Δεν υπάρχουν πολλοί (ηθοποιοί) για τους οποίους θα κάναμε κάτι τέτοιο τόσο πολλοί, τόσο συχνά, ο Τζεφ Μπρίτζες είναι, αναντίρρητα, ένας εξ αυτών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζει έναν πρώην πράκτορα της CIA που μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων ακριβώς επειδή ξέρει πράγματα που θέλουν να βεβαιωθούν πως θα μείνουν μυστικά. Με το όποιο κόστος. Για όσους αγαπούν τις κατασκοπικές σειρές, ο μαραθώνιος προβολής συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Death and Other Details

Είναι φαν, έχει σασπένς, έχει σπιντάτη υπόθεση και συνεχείς ανατροπές. Έχει και ωραίες φάτσες, γενικά είναι από τις σειρές που «καταναλώνεις» σε χρόνο dt ακριβώς επειδή θες πολύ να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Στο Αγκάθα Κρίστι στιλ του «ποιος είναι ο δολοφόνος».

Η δράση είναι όλη πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο με καλεσμένους πλούσιους VIP που όμως, καταπώς η πράξη δείχνει, δεν έχουν βρει στα λεφτά την ευτυχία. Από τις σειρές που με 2-3 πραγματάκια καλύτερα (όπως σε κάποια σημεία του σεναρίου που παίρνουν… νερό) θα μιλούσαμε πολύ περισσότερο.

A Murder at the End of the World

Ακόμα ένα whodunit που σαν μπεις στον κόσμο του, σε καθηλώνει. Επενδύει τα μέγιστα στα cliffhanger και το «ένα επεισοδιάκι μωρέ ακόμη» θα το πεις στάνταρ κάποια στιγμή – ΟΚ, ίσως με άλλη διατύπωση, αλλά το νόημα δεν αλλάζει.

Το μεγαλύτερο συν του A Murder at the End of the World είναι η ισορροπία που βρίσκει ανάμεσα στο παραδοσιακό του mystery, με το τώρα. Το πώς παντρεύει δηλαδή μια «Πουαρό / Σέρλοκ Χολμς» φάση υπόθεση με την σημερινή ΑΙ πραγματικότητα ή προοπτική, πιο σωστά.

Κι όλα αυτά με βάση μια πλοκή που χτίζεται πάνω σε μια 25χρονη χάκερ – ερασιτέχνη ντετέκτιβ που αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο ενός θανάτου σε ένα καταφύγιο στη μέση του πουθενά, κάπου στην Ισλανδία, ιδιοκτησίας ενός εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου – δεν είναι ο Έλον Μασκ, αλλά θα μπορούσε.

Abbott Elementary

To mockumentary, ως είδος, είναι πολύ ιδιαίτερο. Αν πετύχει, αν σε κάνει δικό του, τότε μπίνγκο. Κόλλησες, αγάπησες. Αυτό συμβαίνει σε πολύ κόσμο με το Abbott Elementary.

Οι περιπέτειες των δασκάλων ενός υποχρηματοδοτούμενου και υποστελεχωμένου δημοτικού σχολείου στην Αμερική θα σε κάνουν να τους νιώσεις δικούς τους ανθρώπους. Ατακαδόρικο και fun, καταφέρνει να κάνει χιούμορ για κάτι χαοτικό, και το κατορθώνει μάλιστα με περίφημο τρόπο. Τέσσερις σεζόν πια, σταθερά στο υψηλότερο δυνατό ποιοτικό επίπεδο. Έχει 8,2 στο ImdB και αυτό είναι το σωστο.