Το Netflix είναι γεμάτο από ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε όποτε θέλετε. Ελληνικές και Κυπριακές ταινίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην διάσημη πλατφόρμα, οι οποίες έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Πολλές από αυτές έχουν ξεχωρίσει για τις εισπρακτικές τους επιτυχίες και άλλες έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα από τον πλατφόρμα.

Το αρνητικό του Netflix, είναι πως για να προσθέσει καινούργιο υλικό, κάποιες ταινίες θα πρέπει να φύγουν από την πλατφόρμα. Για τον λόγο αυτό, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο ελληνικά «διαμάντια» της 25ετίας, τα οποία έχετε διορία για να απολαύσετε, όσες φορές θέλετε, μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Δύο βαθιά ανθρωποκεντρικές ιστορίες που άφησαν το δικό τους στίγμα στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο.

Οι ελληνικές ταινίες που αποχωρούν από το Netflix

Ευτυχία

Η ταινία είναι η βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και αφηγείται την πορεία Ελληνίδας μουσικοσυνθέτριας από την ξενιτιά, την απόφασή της να ζήσει τη ζωή της όπως εκείνη ήθελε ως και τον θάνατό της. Η Ευτυχία γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια.

Έχεις μέχρι μέσα Αυγούστου: 2 από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της 25ετίας φεύγουν από το Netflix και τώρα είναι ευκαιρία να τις δεις

Η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις, στις συνολικά 13 υποψηφιότητές της και πούλησε 667.217 εισιτήρια. Διαβάστε εδώ όλα όσα έχουμε γράψει για την ταινία εδώ. Θα βρείσκεται στο Netflix μέχρι τις 14 Αυγούστου.

Μικρά Αγγλία

Η Όρσα, 20 ετών, αγαπάει κρυφά τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα, θέλει να φύγει από την Άνδρο και να μην παντρευτεί ναυτικό, οι οποίοι απουσιάζουν από την οικογένειά τους, όπως οι υπόλοιπες γυναίκες του νησιού. Η μητέρα τους, η Μίνα, η οποία έχει παντρευτεί καπετάνιο, αγνοεί τις επιθυμίες τους και τελικά παντρεύει την Όρσα με τον καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη, και τη Μόσχα με τον πλέον καπετάνιο Σπύρο Μαλταμπέ. Τα δύο ζευγάρια ζουν στο ίδιο σπίτι, το ένα στον πάνω και το άλλο στον κάτω όροφο.

Έχεις μέχρι μέσα Αυγούστου: 2 από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της 25ετίας φεύγουν από το Netflix και τώρα είναι ευκαιρία να τις δεις

Η ταινία σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην χώρα μας πουλώντας 361.441 εισιτήρια και έγινε η δεύτερη εμπορικότερη ταινία της χρονιάς. Απέσπασε 6 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ήταν υποψήφια για άλλα εφτά. Επιπλέον, βρέθηκε και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαγκάης, το 2014, κερδίζοντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη και καλύτερης ηθοποιού. Διαβάστε εδώ όλα όσα έχουμε γράψει για την ταινία. Θα την βρείτε στην πλατφόρμα μέχρι τις 21 Αυγούστου.