Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Netflix

Το top-5 σειρών του Netflix αυτό το ΣΚ

#5 Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Τα ίχνη μίας νεαρής χορεύτριας χάνονται, λίγο αφότου ξεκίνησε να συνεργάζεται με το πρακτορείο 7M –ένα πρακτορείο που, όπως αποδείχθηκε, ήταν και εκκλησία και αίρεση.

Το ντοκιμαντέρ ασχολείται με την υπόθεση της Μιράντα Ουίλκινγκ, η οποία είχε στόχο να γίνει χορεύτρια. Προκειμένου να τα καταφέρει, ήρθε σε επαφή με ένα πρακτορείο –τότε είναι που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ξέκοψε ολόκληρη την οικογένειά της, η οποία αποφάσισε να δει τι συνέβαινε παρασκηνιακά. Τώρα, τόσο οι γονείς, όσο και η αδελφή της, πιστεύουν ότι το 7Μ, ο οργανισμός που ανέλαβε να μανατζάρει τη Μιράντα, ήταν και παραμένει αίρεση.

Ο διευθυντής του 7Μ είναι ο Ρόμπερτ Σιν, ένας ιερέας στην Εκκλησία Shekinah. Πρώην εργαζόμενοι και μέλη της εκκλησίας έχουν κάνει παράπονα για τη χειριστική συμπεριφορά του, και το τι μπορεί να σημαίνει αυτή για τους ανθρώπους που έχον συμφωνήσει με τους όρους του «agency», ώστε να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους.

Η αδελφή της Μιράντα, η Μέλανι, και οι γονείς της, Κέλι και Ντιν, αποκαλούν «αίρεση» το 7Μ και μιλούν ανοιχτά για τις υποψίες τους, για όσα μπορεί να συνέβησαν. Είναι σίγουρα δύσκολο να βλέπεις πώς επηρεάζεται μία οικογένεια από την εξαφάνιση ενός μέλους της, όμως ακόμη δυσκολότερο το να προσπαθείς να συλλάβεις πώς μία αίρεση ελέγχει τα μέλη της, ώστε να φτάσουν σε σημείο να απομονωθούν.

Στο τρέιλερ, τους ακούμε να λένε πως τους έχει μπλοκάρει από τα πάντα και τους έχει απαγορεύσει κάθε επικοινωνία.

Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε, επίσης, της μαρτυρίες πρώην μελών του 7Μ –ανάμεσά τους, κι άλλοι χορευτές που συνεργάστηκαν μαζί του, θεωρώντας ότι θα τους βοηθούσε να φέρουν τους στόχους τους στη ζωή. Κάποιοι, μάλιστα, προσπαθούν να το διαλύσουν εντελώς.

#4 Jurassic World: Chaos Theory

Έξι χρόνια μετά τα γεγονότα στο Camp Cretaceous, τα μέλη της The Nublar Six πασχίζουν να επιβιώσουν στα νησιά και περιπλανώνται σε έναν κόσμο γεμάτο με δεινόσαυρους και ανθρώπους που θέλουν να τους βλάψουν.

Ενωμένη ξανά, στον απόηχο μιας τραγωδίας, η ομάδα συγκεντρώνεται μόνο για να βρεθεί σε φυγή και να λάβει μέρος σε μια περιπέτεια, όπου θα ξετυλίξει μια συνωμοσία που απειλεί εξίσου τους δεινόσαυρους και την ανθρωπότητα και τελικά να μάθουν την αλήθεια για το τι συνέβη σε έναν από την παρέα τους.

#3 Eric

Μαζί μ’ έναν επίμονο αστυνομικό, ένας απελπισμένος πατέρας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες στη Νέα Υόρκη του 1980 ενώ αναζητά τον εννιάχρονο γιο του που αγνοείται, καθώς εξαφανίστηκε ένα πρωί ενώ πήγαινε στο σχολείο.

Οι πρώτες σκηνές του Eric διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη το 1985 και απεικονίζουν τον δυστυχισμένο γάμο του με την Κάσι, στον οποίο ο 9χρονος γιος του ζευγαριού, ο Έντγκαρ, έχει γίνει η παραμελημένη παράπλευρη απώλεια.

Ο Βίνσεντ δέχεται πυρά και στη δουλειά του, καθώς το Good Day Sunshine έχει πέσει σε δυσμένεια από τα παιδιά. Έρχεται όμως η μέρα που ο Βίνσεντ, ταλαιπωρημένος και χαοτικός, στέλνει τον Έντγκαρ μόνο του στο σχολείο και ο Έντγκαρ δεν επιστρέφει.

Σε ένα απελπισμένο κυνήγι για στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση του Έντγκαρ , ο Βίνσεντ ψάχνει το δωμάτιο του γιου του και βρίσκει τη ζωγραφιά ενός μεγάλου άσπρου-μπλε τέρατος- πείθει τον εαυτό του ότι αν μπορέσει να μετατρέψει τη ζωγραφιά σε μια πραγματική μαριονέτα στο Good Day Sunshine, ίσως να πείσει τον Έντγκαρ να επιστρέψει σπίτι.

Όμως, όπως συμβαίνει συχνά, το τέρας έχει άλλες ιδέες, και καθώς ο Βίνσεντ γίνεται όλο και πιο ανισόρροπος και η αναζήτησή του τον τραβάει όλο και πιο βαθιά στο υπογάστριο της Νέας Υόρκης, ο φανταστικός Eric βρίσκεται στο πλευρό του – στους δρόμους, στο μετρό – ως έμπιστος και, μερικές φορές, ως συνεργός.

#2 Bridgerton

Ακόμα πιο αισθησιακή επιστρέφει η τρίτη σεζόν της πολυσυζητημένης σειράς Bridgerton στο Netflix. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από ερωτικές σχέσεις που συνάπτουν τα μέλη της αριστοκρατικής οικογένειας Bridgerton. Διαδραματίζεται την εποχή των αρχών του 1800 στο Λονδίνο, όπου οι νεαροί αριστοκράτες κάνουν το “ντεμπούτο” τους στην κοινωνία και έχουν ερωτικά μπερδέματα.

Η Δάφνη (Φοίβη Ντινέβορ) βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο του Δούκα του Χέιστινγκς του Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ, πριν ο μεγαλύτερος γιος Άντονι (Τζόναθαν Μπέιλι) ερωτευτεί την 26χρονη Κέιτ Σαρμά (Σίμον Άσλεϊ). Αυτή η σεζόν ακολουθεί τη Φραντσέσκα Μπρίτζερτον, μια συνθέτρια πιανίστρια με μια επιχειρηματική προσέγγιση για τον γάμο, να κάνει το ντεμπούτο της στην κοινωνία. Ωστόσο, η πραγματική καρδιά αυτών των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων (τα τελευταία τέσσερα θα κυκλοφορήσουν στα μέσα Ιουνίου) είναι ο μακροχρόνιος έρωτας μεταξύ του Κόλιν Μπρίτζερτον (Λουκ Νιούτον) και της γειτόνισσας του Πενέλοπε Φέδερινγκτον (Νίκολα Κόκλαν).

Η ένταση έχει ήδη χτιστεί από τις δύο προηγούμενες σεζόν κατά τις οποίες, οι δύο πρωταγωνιστές είχαν φιλική σχέση, με την Πενέλοπε να είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Κόλιν. Στον συγκεκριμένο κύκλο, ο Κόλιν επιστρέφει από τα ταξίδια του και βλέπει την πρωταγωνίστρια με άλλο μάτι. Έχουν, όμως, εμπόδια στην εκπλήρωση του ερωτά τους, καθώς η Πενέλοπε θεωρείται “ανεπιθύμητη” στην κοινωνία και κρύβεται πίσω από τη συγγραφή της πιο αιχμηρής κουτσομπολίστικης στήλης με το ψευδώνυμο “Lady Whistledown”.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Κρίς Βαν Ντούσεν (Scandal), ενώ παραγωγός είναι η γνωστή για την παρουσίαση δυναμικών γυναικών και την εκδήλωση των πολιτικών της απόψεων, Σόντα Ράιμς, δημιουργός του Grey’s Anatomy και του Scandal. Βασίζεται σε μυθιστορήματα της Τζούλια Κουίν.

#1 Maestro

Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η πρώτη που αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix, επιστρέφει με 6 νέα επεισόδια που θα βάλουν τους ήρωες αντιμέτωπους με την σκληρή πραγματικότητα. Πώς συνεχίζει κανείς την ζωή του, έχοντας το βάρος ενός φόνου στη συνείδησή του. Πόσο δυνατή μπορεί να είναι μια ερωτική σχέση, έπειτα από ένα τέτοιο συγκλονιστικό γεγονός.